Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 febrer 2013
Categoria/es: General

EXÈQUIES PER LA MARE DE MOSSÈN JOAN

Un dia de dol i un dia d’esperança. Així podríem definir la jornada d’avui en que hem acompanyat a Mossèn Joan en l’enterrament de la seva mare, que ha deixat aquesta estimada terra per anar a la Casa del Pare. Les exèquies han tingut lloc a l’església del Sagrat Cor de Jesús, de Balaguer.

L’edat avançada i la seva delicada salut no fan minvar el dolor pel seu traspàs. “Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats… La Sra. Anita ha presentat la seva vida a Déu i gràcies a això ens ha aplegat a nosaltres per a fer un cant a la vida”. Les paraules del Senyor Bisbe en l’homilia convidaven a “acollir el descans del Senyor que està fonamentat en la nostra fe, la nostra esperança i les nostres obres amoroses…”

“La mare ja ha rebut la invitació de Jesús: Veniu a mi…”, ha dit Mossèn Joan en la seva intervenció al final de la celebració. Amb paraules molt sentides, expressades també en nom del seu germà Ramon, ha anat parafrasejant amb emoció el cant interpretat per Ana María Prada a l’ofertori.

Cuántas veces siendo niño te rece
Con mis besos te decía que te amaba …
Poco a poco, con el tiempo, alejándome de Ti.

Por caminos que se alejan me perdí
Hoy he vuelto, Madre a recordar
cuántas cosas dije ante tu altar,
y al rezarte puedo comprender
que una Madre no se cansa de esperar.

 Aunque el hijo se alejara del hogar
una madre siempre espera su regreso
que el regalo más hermoso
es su madre y el milagro de su amor…

Un cant adreçat a la Mare de Déu que tanmateix li rememora la mare terrenal: "Una madre no se cansa nunca de esperar…"

Mossèn Joan també s’ha referit a la Mare de Déu del Castell, quina imatge presidia l’Eucaristia, evocant la seva terra que per a ell “és el racó més bonic del món”. Ha agraït els familiars -els cosins- que l’han tractat sempre com a mare. Ha ressaltat la seva condició de mare sacerdotal, també de tots els mossens que han anat col•laborat amb ell en el servei de les parròquies. Ha agraït el suport del bisbat d’Urgell, i en particular el seu Bisbe, per l’acollida feta a la seva mare en la Residència de sant Domènech. A la nova família de la Residència. Al Sr. Bisbe que ha presidit les exèquies, i al presbiteri diocesà de Lleida i de l’Urgell que s’hi ha fet present. També als que han fet l’esforç d’unir-se en la pregària: de Tragó de Noguera, d’El Pont de Suert i altres pobles de la muntanya, als de Lleida –els voluntaris i feligresos de les parròquies-, i a la gent de Balaguer. Ha estat molt bonica la presència del sacerdot ortodox P. Daniel Simon, tan vinculat a la parròquia del Carme com per la seva amistat amb Mossèn Joan.

“Dona senzilla, de fe, i de cor alegre i universal, descansi en Pau.”

Aquesta foto-resum de la cerimònia es pot ampliar clicant al damunt.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn