Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 octubre 2013
Categoria/es: General

EXPOSICIÓ ‘MÀRTIRS DEL SEGLE XX’ A LA CATEDRAL

L’exposició “Màrtirs del segle XX a Lleida” s’ha inaugurat el passat divendres a la Catedral en un acte presidit el Bisbe Joan Piris i que ha comptat amb la participació de Mossèn Joan Ramon Ezquerra, coordinador de les Comissions dels Màrtirs del Bisbat de Lleida, i impulsor de l’exposició; Mossèn Antoni Agelet, representant del Cabildo de la Catedral; Mn. Joaquín Lax i la Sra. Flora Grifoll, en representació dels ‘curetas de Monzón’, Mn. José Jordán i Mn, Josep Nadal, respectivament; el Gmà. Mariano Santamaría, presentant els 68 màrtirs maristes; els P. Joaquín Millá els 19 mercedaris; el P. Jesús Sans i el P. David Jiménez, els 4 carmelites; i el Dr. Ximo Company, Delegat del Patrimoni Artístic del Bisbat de Lleida.

Totes les intervencions han coincidit en la riquesa de tenir aquests màrtirs que són testimonis que ens estimulen en la nostra vida cristiana: “Ningú té un amor més gran que aquell que dóna la vida per Crist”.

L’exposició mostra de manera sòbria i atractiva les fotos i els decrets de martiri dels 95 màrtirs dels 522 que el proper diumenge seran beatificats a Tarragona, i que van donar la vida per Crist a Lleida. A la part central hi ha una vitrina amb objectes del bisbe Huix. Lluis Casaña i Andrea Pedrosa han tingut cura del seu disseny, contemporani i jove.

Hi han assistit l’alcalde de Lleida, Sr. Àngel Ros, la tinent d’alcalde Sra. Montse Parra i altres regidors; també el Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, i el Director dels Serveis Territorials de Governació a Lleida, Sr. Jordi Curcó.

L’exposició es podrà visitar fins el 8 de desembre, en horari de 10 a 13 h. i de 17 a 19 h. Amb la seva obertura al públic s’inicien els actes de les Beatificacions de l’Any de la Fe a Tarragona, que tindran lloc el proper diumenge 13 d’octubre. El dia anterior, dissabte 12 d’octubre a les 19:30h, hi haurà una Vetlla de pregària a la Catedral.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn