Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 juny 2014
Categoria/es: General

FESTA DE SANT ANTONI DE PÀDUA

Els frarets del convent de Sant Antoni de Pàdua han celebrat solemnement la festa del seu patró. L’acte central ha estat l’Eucaristia presidida per Fra Joaquim Recasens, Guardià del santuari, concelebrada per Mn. Joan Mora, rector de la parròquia del Carme, i Fra Genís Sánchez, diaca. El mestre Lluis Climent a l’orgue i el Cor del Carme, dirigit per Rosa Frabregat, han tingut cura de l’acompanyament musical litúrgic.

Fra Genís ha glossat la figura de Sant Antoni, en la seva primera predicació en la festa del patró del santuari. Ha parlat dels seus orígens a Lisboa, la seva ciutat natal, i de la il•lusió que tenia posada per ser missioner i màrtir. Ha continuat amb les circumstàncies que el van portar fins a Itàlia i com es va distingir en la seva oratòria admirable que li valgué el sobrenom de “Doctor Evangèlic”, els seus miracles i la iniciació de l’obra del Pa dels Pobres o Pa de Sant Antoni. I ha acabat destacant-ne la seva condició de fama de sant miracler, sent un dels sants més populars i invocats: “Que Sant Antoni de Pàdua pregui per nosaltres, especialment pels frarets del santuari!”

Al final de la Missa s’han beneit i repartit els tradicionals panets de sant Antoni i s’ha obsequiat amb un pica-pica a les estances del santuari.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn