Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 juny 2015
Categoria/es: General

FESTA DE SANT ANTONI DE PÀDUA

La festa de sant Antoni de Pàdua és molt celebrada al seu santuari dels franciscans de Lleida. L’acte central ha estat la solemne Eucaristia presidida pel P. Joaquim Recasens. També s’hi va sumar Mossèn Joan Mora, rector de la parròquia del Carme, demarcació on s’ubica el santuari. La Coral del Carme dirigida per Rosa Fabregat va acompanyar la cerimònia amb els seus cants interpretats a l’orgue pel mestre Lluis Climent.

Durant l’homilia el pare guardià dels franciscans va parlar de la importància de la felicitat i de procurar-la als altres amb els dons que Déu ens ha donat. Això és el que va fer aquest sant i doctor, el més simpàtic i admirat per la seva generositat conegut com a ‘miracler’. I, a fi de donar una resposta generosa als favors rebuts de sant Antoni, va recomanar fer un donatiu a l’obra social del Pa de Sant Antoni o ‘pa dels pobres’, per a l’atenció de carències puntuals de persones necessitades.

Al final de la celebració i al llarg de la jornada es van repartir els tradicionals panets de sant Antoni, que recorden almoina de pa en record d’un miracle que va fer el sant.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn