Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 juny 2018
Categoria/es: General

FESTA DE SANT ANTONI DE PÀDUA

ELS FRARETS REPARTEIXEN 2.000 PANETS BENEÏT

El 13 de juny és festa grossa en el convent de franciscans de Lleida i molt especialment pel santuari de Sant Antoni de Pàdua, on es venera la imatge d’aquest sant, que és sens dubte el més popular de l’ordre franciscana i dels més populars de tota l’Església.

La festa s’inicià de bon matí, a les 8, amb la celebració de la Missa primera i que continuaria a les 12 del migdia amb un altra Eucaristia, per cloure la festa a les 7 de tarda amb l’Eucaristia solemne presidida pel P. Joaquim Recasens i concelebrada pel guardià, el P. Francesc Vilà i solemnitzada per la Coral de la veïna i germana parròquia de la Mare de Déu del Carme.

Moments abans d’iniciar-se la celebració, els “frarets” van rebre la visita del nostre bisbe Salvador, que va voler felicitar personalment als religiosos franciscans en la diada de la festa de Sant Antoni de Pàdua, unint-se, encara que fos per uns instants, a la festa.

El P. Joaquim Recasens, en l’homilia de l’Eucaristia, evocà Sant Antoni de Pàdua més enllà de la seva figura popular, recordant com el mateix Sant Francesc d’Assis li deia “Dr. Evangèlic” pel seu coneixement en profunditat de la Paraula de Déu, però principalment per l’Evangeli de la vida i de vida franciscana: “…Antoni de Pàdua coneix a Sant Francesc i s’apassiona i viu el sentit de la llei que Jesucrist apunta en el Sermó de la Muntanya, que no és una Llei per la Llei, si no que és l’amor i el criteri per viure la Llei de Déu”.

El franciscà convidà el fidels que omplien el santuari de Sant Antoni a seguir el seu exemple: “…cal seguir Jesucrist com ho feu Sant Antoni, sent sal i llum. Ell va viure en aquesta clau i el segles han fet més que donar-li la raó”.

En el moment de l’ofertori l’AVV del barri, representada per l’Anna Castells, filla del recordat Enric Castells i les seves dues filles, feu l’ofrena de dos rams de flors que depositaren als peus de la imatge del Sant en el seu cambril.

Finalitzada la celebració, el P. Joaquim Recasens beneí els panets de Sant Antoni depositats en dos grans paneres, que després serien distribuïts a tots els fidels que anaren a venerar la relíquia de Sant Antoni de la ma de fra Genís. El diaca i franciscà, va manifestar la seva satisfacció i de tota la comunitat de “frarets” per com havia anat enguany de lluïda la festa de Sant Antoni de Pàdua: “Estem contents. Només cal dir que vam encomanar 2.000 panets i s’han acabat tots. Gràcies a Déu el santuari ha estat molt visitat pels fidels i devots de Sant Antoni durant tota la jornada”.

Jordi Curcó

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn