Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 juny 2014
Categoria/es: General

FESTA DE SANT JOAN AMB L’SCHOLA CANTORUM

La parròquia de sant Joan ha celebrat solemnement la seva festa patronal amb una Missa presidida pel rector Mossèn Joan Mora i concelebrada per Mossèn Adrià Burca. La Paraula de Déu proclamada i comentada a l’homilia ens ha donat raó de la figura de sant Joan Baptista com a reflex de Crist. Les seves grans qualitats i, sobretot, la seva gran entrega el van fer entrar en una relació amical amb Déu. “La mà del Senyor era amb ell per a una missió molt concreta: presentar el Messies i convidar el poble d’Israel a la conversió.

Sant Joan, a més de ser el patró de la parròquia també ho és de la diòcesi de Lleida i un sant molt estimat a la nostra terra. Endemés, la seva festa coincideix amb l’onomàstica del bisbe i dels nostres mossens. Tot convida a la pregària que Mossèn Joan ens demana fer pels nostres pastors. "Que sàpiguen resar com Nehemies: Ll’alegria del Senyor és la meva fortalesa" (cf. Ne 8,10).

La gran assistència de feligresos ha gaudit durant la celebració de l’Eucaristia del solemne acompanyament musical de l’Schola Cantorum de l’Ateneu Popular de Ponent. Aquest cor polifònic de cant gregorià va ser fundat el 2009 i el dirigeix el Sr. Enric Navàs. Acabada la Missa han ofert un magnífic concert al peu de l’altar amb un ampli repertori de cants litúrgics polifònics introduïts per comentaris explicatius del seu origen i trets distintius.

Cant i pregària alhora. Tot un luxe que ens ha fet reviure el temps en què els cantors de l’Schola Cantorum de Lleida solemnitzaven les celebracions litúrgiques a la mateixa església de Sant Joan, lloc on va ser fundada originàriament -als anys quaranta del segle passat- i que tan bon record va deixar.

La celebració s’ha completat amb el tradicional pica-pica de coca i refresc als porxos del davant de l’església. Un espai força agradable on repartir felicitacions i compartir bons records.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn