Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 juny 2015
Categoria/es: General

FESTA DE SANT JOAN

                                    

La festa de la parròquia de Sant Joan coincideix amb una festa de llarga tradició a Catalunya i amb la festa patronal diocesana. També és el dia de l’onomàstica del Bisbe Joan i dels nostres mossens, i de molts feligresos que porten el nom –Joan o Joana- del precursor de Jesús.

Sota la magnífica i expressiva talla policromada de Modest Gené, que presideix l’altar major de la parròquia des de l’esvelt templet gòtic d’alabastre, Mossèn Joan i Mossèn Joan Ramon han concelebrat l’Eucaristia solemne. La Coral del Carme, dirigida per Rosa Fabregat, ha fet l’acompanyament musical.

Mossèn Joan ha comentat les lectures de la Missa “que sempre marquen el sentit de la festa i ens donen una lliçó a seguir”. «Què serà aquest infant?»; «L’infant creixia i s’enfortia en l’Esperit». “Tots nosaltres, pel baptisme, hem estat escollits per a un projecte etern i al llarg de la nostra vida anem perfilant la nostra vocació.” També ens ha recordat la responsabilitat que tenim com cristians: “Amb la humilitat de Joan hem d’anar rebaixant els buits de solitud, desànim, fam, atur, injustícies, sabent que la mà del Senyor ens acompanya.”

La celebració ha tingut el tradicional complement festiu als Porxos de Dalt, al davant de la porta de Santa Marta: coca de Sant Joan i refresc. Un espai familiar que ha estat el punt de trobada de molts feligresos d’ara i d’abans que no s’han volgut perdre la cita de la festa parroquial per repartir felicitacions i compartir bons records.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn