Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

29 juny 2015
Categoria/es: General

FESTA DE SANT PERE

La parròquia de Sant Pere ha celebrat la seva festa patronal amb una eucaristia presidida per Mossèn Joan Mora i concelebrada per Mossèn Josep Martí. La Coral del Carme dirigida per Rosa Fabregat va fer l’acompanyament musical de la celebració.

La solemnitat de sant Pere i sant Pau commemora el martiri a Roma dels dos apòstols, columnes de l’Església. Mossèn Joan els ha recordat en l’homilia perquè “no solament siguin els nostres antecessors, sinó un exemple de vida”.

Pere representa la solidesa. La seva imatge va acompanyada d’un vaixell que representa l’Església peregrina que busca el paradís. En ell la fe és una actitud del cor que persevera i repara les pròpies caigudes amb l’examen de l’amor: «Simó, fill de Joan, m’estimes?». Ell li respon: «Sí, Senyor, tu saps que t’estimo». El mural que Josep Serrasanta va pintar i va regalar a l’església de Sant Pere mostra que Pere va donar la vida per l’Església, crucificar cap per avall per no considerar-se digne de morir com Jesús. Pau és expansiu en parlar de Jesús per tot el món. I al final de la seva vida sent la joia d’haver conservat la fe en Crist: «He lliurat un bon combat, he acabat la cursa, he conservat la fe. I des d’ara tinc reservada la corona».

Amb la mirada posada en sant Pere i sant Pau, Mossèn Joan ens ha animat a que “aquests testimonis d’una fe ferma en Crist ens ajudin i ens il·lusionin en la vida cristiana, a practicar l’examen de l’amor en les nostres caigudes, per a ser testimonis autèntics de Crist en tots els ambients: «Senyor a qui aniríem, només vós teniu paraules de vida eterna».”

La col·lecta feta durant la Missa ha estat a benefici de la Fundació Jericó. Al final de la celebració Mossèn Joan ha informat de l’activitat solidària desplegada pell Centre de Solidaritat Jericó, especialment en l’atenció de les persones desprotegides de la ciutat amb un plat, un llit i acompanyament, a l’Hostal del carrer Tallada.

Durant onze anys (2001-2012) la parròquia de Sant Pere, apòstol va formar unitat pastoral amb la Mare de Déu del Carme i Sant Joan Baptista. Actualment forma unitat parroquial amb la Santa Església Catedral.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn