Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

29 juny 2011
Categoria/es: General

FESTA DE SANT PERE

La Festa patronal de la parròquia de Sant Pere es va celebrar amb una eucaristia presidida per Mn. Joan Mora, rector, concelebrada per Mn. Josep Martí, Mn. Josep Lluís Molet i Mn. Santiago Mataix, i solemnitzada pel Cor del Carme.

Tot i celebrar-se també la festivitat de sant Pau, Mn. Joan va centrar l’homilia en la figura sant Pere, l’altra columna de l’Església.

“Nosaltres, els cristians, a més de creure en Déu tenim una relació amb el Crist que fa que la nostra fe sigui especial. Jesús a poc a poc anava introduint als més íntims en una relació profunda amb el Déu-home.”

Va incidir, a continuació, en tres dels moments en què la fe de Pere es mostra ben fonamentada en respondre a Jesús:

  • ‘I vosaltres, qui dieu que sóc?’ li respon: ‘Tu ets el Messies’.
  • ‘Jo sóc el Pa de Vida…’ Davant la reacció d’escàndol que provoquen aquestes paraules en molts dels seus seguidors, Jesús diu: ‘Vosaltres també em voleu deixar?’ Pere en nom de tots li va contestar: ‘Senyor, A qui aniríem? Només vos teniu paraules de vida eternA.
  • Quan Jesús pregunta per tercera vegada: ‘Simó, fill de Joan, m’estimes?’ Pere li respon: ‘Senyor, tu ho saps tot; ja ho saps, que t’estimo.’

Pere és un sant que ha anat madurant al llarg de la seva vida. En aquest moment en què es valora tant lo material, el testimoni fonamental de Pere ha de ser un testimoni per a nosaltres, per a què la nostra fe sigui més profunda i, fins i tot, més racional i més amarada d’oració.”

També hi va haver un record i una pregària per al Papa Benet XVI, successor de sant Pere, en el 60è aniversari de la seva ordenació sacerdotal.

En finalitzar l’eucaristia , Mn. Joan va agrair Mn. Josep la seva atenció continuada al culte a l’església de Sant Pere. Un temple que llueix gràcies, especialment, l’acurada dedicació que li dispensen Antonio i Lourdes.

La celebració, que havia anat precedida per un tridu preparatori, va continuar amb un pica-pica al Centre Beat Francesc Castelló, als baixos del temple. Una estona per a compartir, també amistat, entre els feligresos de Sant Pere, Sant Joan i la Mare de Déu del Carme, que van poder fer-se presents en aquesta diada festiva per a les tres parròquies de la nostra Unitat Pastoral.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn