Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 gener 2017
Categoria/es: General

FESTA DE SANT SEBASTIÀ A LLEIDA. HOMENATGE A MOSSÈN JOAN

AMB OCASIÓ DE LES SEVES NOCES D’OR SACERDOTALS

Els fills del Pont de Suert i l’Alta Ribagorça, residents a Lleida i voltants, van fundar ara fa catorze anys els Amics de Sant Sebastià de Lleida, per celebrar també a la capital de la Terra Ferma la seva festa d’arrelada devoció a la capital de l’Alta Ribagorça i a tota la comarca.

La festa se celebrà al Pont de Suert el dia que li pertoca en el santoral el passat 20 de gener, organitzada per la Confraria de Sant Sebastià amb més de 400 anys d’història i considerada una de la entitats i confraries més antigues de Catalunya. A Lleida es feu el passat dia 28, com cada darrer dissabte de gener, al santuari-parròquia de Santa Teresina on rep culte una talla de Sant Sebastià, obra del ja traspassat escultor targarí Josep Roca que feu a semblança de la que es venera al Pont de Suert.

La festa s’inicià amb la celebració de l’Eucaristia presidida enguany pel Bisbe de Lleida Mons Salvador Giménez Valls i concelebrada per antics rectors del Pont i fills de la comarca, així com pels pares carmelites del santuari. A l’ofici en honor de Sant Sebastià, assistí l’alcalde del Pont de Suert José Antonio Troguet, acompanyat pels priors sortints de la Confraria de Sant Sebastià del Pont, Cristòbal Blanca i Francesc Navàs.

El bisbe Salvador en la seva homilia, es felicità per l’antigor de la festa de Sant Sebastià, conservada al poble del Pont de Suert durant més 400 anys i ara també arrelada a Lleida, posant al màrtir com exemple de seguiment de Jesús i de coherència en la fe viscuda fins a l’extrem.

A la celebració no hi va mancar la pregària pels confrares difunts, les ofrenes simbòliques, ni el cant dels Goigs per cloure com “Déu mana” la festa religiosa del sant: “Si cap mal ens afligia, no ens deixéssiu de la mà: Salveu sempre l’alegria del Pont Sant Sebastià”.

La jornada, com és també costum, va cloure amb un dinar de germanor on van aplegar-se prop de 150 comensals. En el decurs de l’àpat es feu un sentit homenatge al nostre benvolgut  Mn. Joan Mora, antic rector del Pont de Suert i de la Ribagorça, amb ocasió de les seves Noces d’Or Sacerdotals. Així mateix i seguint la tradició, es van elegir com a nous priors a Jesús Feixa i Ignasi Iglesias, que prenen el relleu de l’organització de la festa als que ho han estat enguany, Agustí Albalat i Ramón Torrelles. Festa que el proper any celebrarà la seva XV edició i a la que els Amics de Sant Sebastià de Lleida volen donar-li una especial significació. 

Jordi Curcó

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn