Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

14 desembre 2019
Categoria/es: General

FESTA DE SANTA LLÚCIA I CELEBRACIÓ DE LA ONCE

La festa de Santa Llúcia marca l’inici del cicle de Nadal. La parròquia del Carme celebra especialment aquesta festivitat tradicional vinculada als dos col·lectius que la tenen com a patrona: les modistes i els invidents. Al llarg de la jornada nombroses persones devotes de la Santa s’han atansat a l’església a pregar i ofrenar ciris a l’artística i lluminosa capella on es venera la seva imatge, obra de Ramon Aguiló, pintada per la seva filla Pilar Aguiló amb la col·laboració de Josep Torres Aguiló sj, i Roger Torres, net i gendre de l’escultor, respectivament.

A la Missa oficiada al migdia, Mossèn Joan Ramon ha explicat com santa Llúcia va acceptar el seu martiri arrencant-li els ulls. “Tot ho hem rebut de Déu i ho hem d’utilitzar per a fer el bé. Santa Llúcia representa el valor de la fidelitat, de la misericòrdia, de la bondat. Però per damunt de tot ens mostra el valor de la puresa de l’esguard a la llum de la fe”. Amb aquestes paraules el Mossèn ha animat a imitar les qualitats d’aquesta Santa que va morir màrtir a Siracusa el 304, a la que els cristians invoquem per a veure-hi clar.

Là ONCE sempre es fa present a la parròquia del Carme per honorar la seva patrona. Enguany la celebració del 81è aniversari de l’entitat s’ha traslladat al dia següent de la festivitat amb una eucaristia oficiada per Mossèn Joan Ramon. A l’homilia ha recordat la bonica anècdota d’una padrineta que va perdre la vista però va sentir el goig de guanyar la fe: “Des que no tinc la llum dels ulls, tinc més forta la llum de la fe”. Un missatge ben lluminós que s’ha unit a la pregària a la seva patrona: “Santa Llúcia, feu que ens gloriem sempre de ser cristians i perseverem fins a la mort ferms en la fe i constants en la caritat.

La Missa ha comptat amb la participació de Marcelino Cid, president de l’ONCE, la junta i nombrosos membres de l’entitat que s’han fet una foto de record abans de continuar la festa amb un dinar de germanor.

 

 

  

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn