Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 setembre 2019
Categoria/es: General

FESTA DEL BEAT FRANCESC CASTELLÓ I JORNADA DELS MÀRTIRS DE LLEIDA

La capella del Cementiri de Lleida ha acollit l’Eucaristia commemorativa de la Jornada dels Màrtirs de Lleida en el 83 aniversari del martiri del jove Beat Francesc Castelló Aleu. Ha estat presidida per Mn. Gerard Soler, vicepostulador de la Causa de Beatificació del beat Castelló i concelebrada per Mn. Joan Ramon Ezquerra, director del secretariat per a les Causes del Sants, el claretià P. Jaume Sidera i altres tres preveres.

Tot seguit, els concelebrants i fidels, entre ells alguns familiars dels màrtirs, s’han traslladat fins la Fossa Comuna on reposen les despulles del Beat Francesc Castelló i d’altres 15 beats i màrtirs lleidatans, entre ells les del bisbe màrtir de Lleida el Beat Salvi Huix, on s’ha fet una pregària i una ofrena de flors damunt la làpida commemorativa després de cantar el Crec en un Déu.

L’acte ha culminat davant de la placa que recorda els 26 màrtirs claretians beatificats a Barcelona el 21 d’octubre de 2017. El claretià P. Josep Vilarrubias ha qualificat l’indret com “una gran  relíquia martirial, no solament per commemorar els fets i admirar l’heroïcitat dels màrtirs, sinó sobre tot per a refermar la nostra crida, com la d’ells, a ser testimonis compromesos de l’Evangeli.”

En aquesta Jornada dels Màrtirs Mn. Joan Ramon Ezquerra ha anunciat que a finals d’aquest any el Procés de Beatificació de 169 màrtirs lleidatans, sacerdots i seglars iniciat el 2006 i ja gairebé en la seva fase final, serà finalment presentat a la Congregació per a les Causes dels Sants de Roma a finals d’aquest any, per tal de que rebi l’aprovació definitiva dels cardenals i obri així el camí per a la posterior beatificació, que haurà de determinar el Papa Francesc.

Informació web Bisbat Lleida

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn