Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 setembre 2011
Categoria/es: General

FESTA DEL BEAT FRANCESC CASTELLÓ: “SERVIR I ESTIMAR”

En el setanta-cinquè aniversari del seu martiri la Comissió diocesana pro canonització del Beat Francesc Castelló i Aleu ha organitzat la desena celebració de la seva festa a la parròquia de Sant Pere, que fou en vida la parròquia del Beat.

L’eucaristia ha estat presidida per Mn. Josevi Forner, antic secretari particular del senyor Bisbe i ordenat sacerdot fa uns tres mesos a la Santa Església Catedral. Concelebraven Mn. Gerard Soler, Mn. Josep Martí, Mn. Joan Mora, Mn. Martí Sandiumenge i Mn. Dismas Ntamushobora. La Coral del Carme, dirigida per Rosa Fabregat i acompanyada a l’orgue per Hug Banyeres, ha solemnitzat la celebració. Hi van asistir la germana del Beat, Maria, ja centenària, acompanyada d’altres familiars.

Mn. Josevi ha iniciat l’homilia situant dues coordenades de la seva proximitat amb el Beat Francesc Castelló. En primer lloc, la seva ascendència del País València -de Betxí, Castelló- on el beat Francesc va néixer -a Alacant-; i, en segon lloc, la seva actual condició de vicari de Juneda, població on el Beat va viure els primers anys de la seva vida. A continuació va glosar algunes de les virtuts més rellevants del Beat, com la seva maduresa precoç assolida gràcies a la seva vida compromesa. “El seu testimoni com a màrtir ens mostra una vida madura en Crist. Les cartes que va escriure poc abans del seu martiri no s’improvisen; ben al contrari, condensen tota la seva experiència de vida. Si en elles pot expressar que està molt content, és perquè va viure content i es trobava en un moment proper a la plenitud en Crist."

"Senzillesa, testimoni, compromís…", va continuar. "La carta que Francesc va escriure al P. Román Galán, el seu director espiritual mostra com abans de donar la vida Francesc era capaç de parlar de coses tan concretes com un compressor d’amoníac. Aquest és un signe que acredita el seu servei als altres, precisament a través d’un projecte de servei als altres. Aquesta és la qüestió•, va subratllar: “Viure amb esperit de servei. La santedat no és una cosa reservada a uns pocs, sinó l’experiència de lliurament de Crist que ens emociona a tots. La carta a la seva promesa, la Mariona, expressa com tota l’estimació que li té és secundària comparada amb l’experiència del seu amor a Déu. La vida d’en Francesc Castelló és un model per a joves i per a tots. La clau està en deixar-nos enamorar per Crist en les coses més quotidianes: SERVINT I ESTIMANT.”

En acabar la Missa solemne, Mn. Gerard, vicepostulador de la causa pro canonització va donar una sèrie d’informacions referides a la difusió del culte al beat Francesc per tot el món, gràcies a la plana web. També va animar a participar en la sortida a Zaragoza per a assistir en la Missa en sufragi de l’ànima de Teresina, la germana gran del beat, en l’aniversari de la seva defunció, a la basílica del Pilar de Zaragoza. Alhora va ressaltar la voluntat de la Comissió de difondre el coneixement del beat entre la gent jove, a través de visites al Museu "Francesc Castelló, màrtir. Un jove fidel a Crist" pels centres educatius religiosos de la ciutat. I va convidar als actes commemoratius de l’aniversari del seu martiri que tindrien lloc l’endemà, al Cementiri.

Finalment, els assistents van poder venerar la relíquia del Beat Francesc Castelló que està permanentment exposada a l’altar major del temple, mentre es cantaven els Goigs.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn