Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 setembre 2010
Categoria/es: General

FESTA DEL BEAT FRANCESC CASTELLÓ

Per novè any consecutiu l’església de Sant Pere ha acollit la celebració de la festa del Beat Francesc Castelló Aleu, en la vigília del 74è aniversari del seu martiri. L’acte central ha estat la concelebració eucarística presidida per Mn. Joan Ramon Ezquerra, Mn. Gerard Solé, Mn. Joan Mora, Mn. Jesús Pelegrí i Mn. Santiago Mataix, diaca. Teresa Castelló, germana del Beat, i altres familiars han participat en l’eucaristia juntament amb un gran nombre de feligresos que omplien l’església de Sant Pere, que lluïa esplendorosament.

L’homilia de Mn. Joan Ramon Ezquerra s’ha centrat en el model de vida jove i santa del Beat Francesc Castelló, que hem de recordar i agrair, i en el testimoni de fermesa en la fidelitat a Crist fins al martiri. Ha subratllat tres trets característics comuns a tots els sants. El primer tret, la presència d’una persona que ha influït decisivament en el seu camí de santedat; en el Beat, i en tants altres sants, va ser-ho la seva mare Teresa, cosa que ens fa pensar i valorar la missió educadora de la dona i la capacitat amb que Déu la dota per a exercir-la. El segon, la pau i felicitat en totes les circumstàncies de la seva vida, fruit d’una unió íntima amb Jesús; així ho va mostrar Francesc Castelló fins a donar la vida “amb un pressentiment de glòria”. Finalment, la generositat sense límits, com Crist, que en Francesc Castelló es va manifestar en totes dels dimensions de la seva vida, fins a morir perdonant.

Al final de la celebració, Mn. Joan Mora ha informat de la restauració dels altars i les imatges de l’església de Sant Pere, així com dels baixos habilitats especialment per a donar acollida a trobades de joves. Mn. Gerard Solé, vicepostulador de la causa de canonització del Beat Francesc Castelló ha explicat algunes de les novetats referents a la causa de canonització del Beat i la seva difusió de la seva devoció arreu del món, especialment al Brasil i Filipines. Va convidar tots els assistents a tenir-lo com a intercessor de persones que pateixen malalties incurables: “Ens cal un miracle per a fer-lo sant”•, ha inquirit. També s’ha referit a l’activitat conjunta que s’està fent al bisbat de Lleida en tots els processos oberts de beatificació i canonització, que coordina Mn. Joan Ramon Ezquerra.

La celebració ha finalitzat amb la veneració de les relíquies del Beat Francesc Castelló i el lliurament d’una estampa amb una relíquia com a obsequi per a tots els feligresos allí congregats. Mentrestant s’han cantat els goigs en honor al Beat Francesc Castelló i Aleu.


 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn