Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 juny 2012
Categoria/es: General

FESTA PATRONAL DE SANT PERE

Un any més, el 29 de juny ens ha portat la celebració de Sant Pere i Sant Pau, les dues columnes de l’Església. És la festa patronal de la parròquia de Sant Pere, que ja s’ha vingut preparant amb el Tridu els dies anteriors.

La Missa solemne ha estat presidida per Mn. Joan Mora concelebrant amb Mn. Josep Martí. Aquest ha estat el darrer acte presidit pel seu rector després de l’anunci de la segregació de la parròquia de la Unitat pastoral de la Mare de Déu del Carme, Sant Joan i Sant Pere, constituïda l’any 2002.

Així ho ha comunicat Mn. Joan als feligresos que s’havien aplegat a la celebració. Els ha recordat que el recorregut de les festes patronals dels tres temples que es va fent durant aquests dies, Sant Joan, ara Sant Pere i Sant Pau i uns dies després la festa de la Mare, sota l’advocació del Carme, són tres festes que marquen tot un itinerari pastoral. Sant Joan, el precursor del Senyor, ens convida a tenir una actitud com de l’evanglitzador conscient que ha de preparar el camins al Salvador i senyalar-lo en el cor del món. Sant Pere, la pedra ferma i segura en la fe; el qui té la missió de confirmar-la en la comunitat dels seguidors de Crist. Pau el deixeble seduït per Crist i que posà tota la seva vida al servei de l’evangelització. Un la Roca i l’altre el vaixell que va sembrant els solcs del mar amb la llavor del Crist.

També ha fet un recorregut de les fites parroquials assolides durant aquests onze anys en què Mn. Josep Martí ha continuat celebrant a la parròquia:

  • Acollir la capella del Beat Francesc Castelló i el Museu dedicat al jove màrtir lleidatà.
  • La restauració interior i exterior del temple i de la seva obra artística.
  • La rehabilitació dels baixos com a Centre Beat Francesc Castelló
  • La revitalització de la parròquia com a centre de culte i, més darrerament com a lloc d’Adoració eucarística diürna.

Mn. Joan ha afegit que tot aquest impuls renovador s’ha pogut realitzar gràcies a la inestimable col•laboració d’Antoni Miquel i Lourdes Solà, matrimoni que ha tingut cura del temple i de la litúrgia de les celebracions. A manera de comiat ha expressat a tots els feligresos de la parròquia: “us portaré sempre al cor i m’agradaria que també vosaltres em portéssiu al vostre cor, i que guardeu un bon record dels meus anys com a rector de la parròquia.” Els feligresos han respost amb un aplaudiment.

Els actes programats han acabat amb un concert del quartet Terres de Ponent pols i pua, l’endemà dissabte, que ha interpretat un ampli repertori de temes populars.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn