Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 juliol 2017
Categoria/es: General

FESTES DE LA MARE DE DÉU DEL CARME

LA PARRÒQUIA DEL CARME, EXPRESSIÓ DE LA BELLESA DEL CARMEL

El diumenge 16 de juliol la parròquia del Carme ha viscut la seva festa patronal, la Mare de Déu del Carme. Al llarg dels nou dies previs molts feligresos ens hem preparat amb el res del sant Rosari, l’Eucaristia i la Novena per a celebrar-la dignament.

Cada any la Novena és una reflexió sobre algun aspecte de la Mare de Déu. Enguany, però, de la mà del nostre predicador, Mossèn Joan R. Ezquerra, hem escoltat què diu Déu de Maria a través dels autors sagrats que han inspirat la Bíblia: “Des del llibre del Gènesi fins l’Apocalipsi, Déu ens ha parlat abastament de Maria. Ens l’ha mostrat amorosa, senzilla, humil, obedient, confiada, disposada a tot: la dona del sí a Déu i a la humanitat. I Déu mateix ens la proposa com a model de tota virtut.”

Al llarg de la Novena també s’ha fet la imposició de l’Escapulari, signe d’amor a la Mare de Déu i de la seva protecció, i del desig d’imitar les seves virtuts. També els nenes i de Primera Comunió l’han rebut el darrer dia de la Novena, abans d’acompanyar a la Mare de Déu del Carme Pelegrina en la lluïda i concorreguda Processó que ha avançat pels carrers del voltant de l’església. Mentre anava avançant el seguici, precedit per la creu processional i la bandera de la parròquia, que duia Àngel Montalà, s’han escoltat cants i reflexions marianes. Al finalitzar el recorregut, un grup bolivià ha fet un ball tradicional de reverència a la Mare de Déu del Carme, situada a la façana del temple del carrer del Carme; a continuació, la camerunesa Anette, ha interpretat un cant marià i, tot seguit, s’ha procedit a l’ofrena floral a la Mare de Déu per part de l’Associació de Veïns del barri, la comunitat romanesa catòlica, d’altres entitats, i els nens de la parròquia.

La festa ha tingut la seva tradicional ‘Missa de les Carmes’, oficiada per Mossèn Joan R. Ezquerra, que ha parlat de la figura de Maria en la família de Déu com a educadora de Jesús i imprescindible en la nostra vida cristiana, a qui “hem d’admirar, agrair, imitar i invocar”. ‘Les Carmes’ han rebut la felicitació del rector, Mossèn Joan Mora, i un pràctic regal confeccionat per les senyores del Rober litúrgic de la parròquia.

Durant tota la jornada centenars de persones han visitat el cambril de la Mare de Déu del Carme fent ofrena d’espelmes i flors. La Missa solemne del vespre ha estat presidida pel Bisbe Salvador Giménez Valls, concelebrada per Mn. Joan, Mn. Joan Ramon, el P. Francesc Vila, guardià dels franciscans, els sacerdots romanesos Mn. Adrià Burca i Mn. Adrià Bulai, i Mn. Amancio Chico.

El Bisbe Salvador ha comentat les lectures de la Paraula de Déu proclamada a fi “d’aplicar-la a la nostra vida”. S’ha referit al Carmel, on Elies va defensar la puresa de la fe, com a bressol de comunitats orants com les Carmelites descalces de la Caparrella, i a la bellesa d’aquesta muntanya que per als cristians és Jesús, la salvació definitiva. “La bellesa salvarà el món”, ha afirmat referint-se a la bellesa de Jesús a la Creu exemplificada en “trobar-nos en la fraternitat, els catequistes que mostren Jesús, la dedicació de Mn. Joan a Jericó, l’atenció als malalts… Bellesa és tot allò que dignifica l’ésser humà", ha afirmatEl Bisbe s’ha referit, també, a la parròquia com “una família d’autèntics feligresos servidors de Crist.”

El Cor Miorita; el quartet de vent integrat per Pere Ishanda, Anna Moles, Josep i Andrea C. Budau, amb l’acompanyament a l’orgue de Lluis Climent i Paul L. Pal, i la Coral del Carme han tingut cura dels cants durant l’Eucaristia. Quatre parelles de nens amb vestits típics de Catalunya, Àfrica, Sud-Amèrica i Romania han protagonitzat una simpàtica i expressiva processió d’ofrenes.

La festa ha acabat amb un sopar fred al Local parroquial, amb l’actuació musical del grup hondureny i el sorteig del lot de labors en favor de Jericó, treballades per les senyores del Rober litúrgic, i una nina gentilesa de la veneçolana Dulce. El número premiat ha estat el 2687, segons les quatre darreres xifres del sorteig de la ONCE del mateix dia 16 de juliol.

La parròquia del Carme ha viscut la seva festa major amb joia i germanor, fent l’experiència de la bellesa del Carmel i unint les pregàries a Déu per intercessió de la Mare de Déu: Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu. ‘Mireu Mossèn Joan!’ 

 



 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn