Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 març 2013
Categoria/es: General

FRANCESC, NOU PAPA DE L’ESGLÉSIA

A les 19:05 de la tarda d’avui la fumata blanca anunciava des de la plaça de Sant Pere que l’Església ja tenia un nou Papa. Una hora després ha saludat des del balcó de la façana principal de la basílica de Sant Pere amb aquestes paraules:

«Germans i germanes, bona tarda. Sabeu que el deure d’un conclave és donar un bisbe a Roma i sembla que els meus germans cardenals han anat a buscar a la fi del món, però ja som aquí. Comencem aquest camí de l’Església de Roma, bisbe i poble, junts, en germanor, amor i confiança recíproca. Resem uns per altres, per tot el món, perquè hi hagi una gran germanor. Aquest camí ha de donar fruits per a la nova evangelització».

A continuació ha tingut un record per Benet XVI, per qui ha resat un Parenostre amb totes les desenes de milers de persones congregades a la plaça de Sant Pere. També ha demanat als fidels que preguin Déu que el beneeixi, posant-se de genolls mentre ho feien. Després de la benedicció l’Urbi et orbi s’ha acomiadat amb un "Bona nit!" en italià.

Nascut a Buenos Aires el 17 de desembre del 1936, Jorge Mario Bergoglio és fill d’immigrants italians.  És el primer pontífex llatinoamericà de la història, i també el primer papa jesuïta. Ha escollit el nom de Francesc en memòria de sant Francesc d’Assís i al seu esperit de senzillesa, humilitat i austeritat.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn