Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

27 octubre 2020
Categoria/es: General

‘FRATELLI TUTTI’, L’ENCÍCLICA DEL PAPA SOBRE FRATERNITAT I AMISTAT SOCIAL

Coincidint amb la festa de Sant Francesc d’Assis, el Papa Francesc ha publicat l’encíclica “Fratelli tutti” sobre fraternitat i amistat social. La va signar a la tomba de sant Francesc, sant de qui el Papa prengué el seu nom com a Pontífex, després de celebrar la vigília una Missa privada amb la comunitat franciscana.

El Sant Pare explica que el títol “Fratelli tutti” prové de les paraules que sant Francesc d’Assis utilitzava en els Admonicions per adreçar-se a tots els germans i germanes per a proposar-los una forma de vida amb gust d’Evangeli.

El Sant va declarar “feliç el que estima a l’altre, tant al seu germà quan està lluny d’ell com quan està al seu costat”. Amb aquestes breus i senzilles paraules va expressar l’essencial d’una fraternitat oberta, que permet reconèixer, valorar i estimar cada persona més enllà de la proximitat física, del lloc de l’univers on hagi nascut o bé on habiti. El Pontífex aclareix que el text no intenta resumir la doctrina sobre l’amor fratern, sinó aturar-se en la seva dimensió universal, en la seva obertura a tots.

Aquesta encíclica social es presenta com una humil aportació a la reflexió perquè, davant de diverses i actuals formes d’eliminar o d’ignorar als altres, siguem capaços de reaccionar amb un nou somni de fraternitat i d’amistat social que no es quedi en les paraules, sino que estigui obert al diàleg amb totes les persones de bona voluntat.

“Somiem com una única humanitat, com a caminants de la mateixa carn humana, com a fills d’aquesta mateixa terra que ens acull a tots, cadascú amb la riquesa de la seva fe o de les seves conviccions, cadascú amb la seva pròpia veu, tots germans” , demana el Sant Pare.

Aquesta encíclica, la tercera del pontificat, segueix a les signades per Francisco, Lumen Fidei, sobre la fe, publicada el 29 de juny de 2013, i “Laudato Si`, sobre la cura de la casa comuna, el 24 de maig de 2015.

A continuació hi ha un resum amb vinyetes i el text complet de la Encíclica Fratelli tutti.

 

Dia 1: Somiem com una sola humanitat, tots germans

 

Dia 2: Respecte a la dignitat, creativitat i enginy

 

Dia 3: Que tant dolor no sigui inútil

 

Dia 4: Ateus que viuen la voluntat de Déu millor que creients

 

Dia 5: Lliurament sincer als altres

 

Dia 6: Sense diferències, la mateixa dignitat

 

Dia 7: Diàleg en nom de Déu

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn