Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 agost 2010
Categoria/es: General

FUNERAL PER EMILIO REIMAT MONTULL

Emilio Reimat Montull, neix a Lleida el 18 de novembre de 1928. Va realitzar els seus primers estudis en diversos escoles de la ciutat. Als 14 es trasllada com intern als jesuïtes de Saragossa. Allà acaba el batxiller i l’examen d’estat. En aquesta ciutat inicia la carrera de medicina i a Madrid s’especialitza en Estomatologia. Casat amb Maria Jesús Burgués Mogro a la capital càntabra. Després ja s’estableix a Lleida on exercirà la seva professió de dentista.

A més de un bon professional, ha estat un Home d’Església i de Cultura. La nostra Església diocesana ha de agrair-li el seu lliurament de laic compromès en diverses institucions i activitats apostòliques.

L’any 1952 és nomenat secretari de les propagandistes catòlics de Lleida, essent consiliari el Pare José Luján.

Va ser el fundador de la revista ACENTO. Fundador i president de les Ediciones Católicas Ilerdenses. Editora del “Diario de Lérida”.

Fundador i membre del Patronat de Ràdio Popular de Lleida. Membre de la Junta de l’Acadèmia Mariana, participant com a membre del Jurat del Certamen Marià. També va participar en el Jurat del Premi Urriza de novel·la.

President del TOAR i director i assessor teatral.

Gran coneixedor de la literatura espanyola i universal. Tot aquest bagatge cultural li facilitava el poder accedir a la crítica literària i musical.

En el matí del 21 d’agost, dissabte, donava el seu últim alè en aquest món per obrir la seva vida a la nova dimensió dels servidors del Senyor.

La Parròquia del Carme agraeix tot el que ha fet per l’Església, alhora que convida als seus amics i feligresos al funeral que es realitzarà demà dimarts, dia 24, a les 17h.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn