Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 juny 2013
Categoria/es: General

FUNERAL PER JUANJO GARRA AL CARME

L’església del Carme ha estat el lloc de la celebració cristiana de comiat a Juanjo Garra, el gran alpinista lleidatà que va morir la matinada del dilluns 27 de maig. Després de coronar el cim al Dhaulagiri (Nepal), va patir una caiguda i no va ser possible el seu rescat. Era la seva novena conquesta a una muntanya superior als 8.000 metres.

Mossèn Joan Ramon Ezquerra ha presidit l’eucaristia per l’ànima de Juanjo. El cor del Carme ha acompanyat amb els seus cants, amb un repertori molt adient a la figura del finat, amb temes com "Dio del cielo, Signore della cima" i l’Himne de la perseverança".

En l’homilia, Mossèn Joan Ramon ha enllaçat el missatge de la paraula de Déu proclamada amb els anhels de vida del Juanjo com a esportista d’elit i gran persona que ha estat. “Som ciutadans del cel”, diu sant Pau. “Tenim la ciutadania a les altures”, deia Juanjo. De les altures els cristians en diem Déu, el Pare. Tot aquell que estima les altures el seu cor estima també Déu, perquè Déu està per damunt de tot. Juanjo va aprendre molt de les altures: el seu desig de superació, a ser més sincer, més valent. Ell està amb Déu, a les altures.

Juanjo no ha pogut ser salvat, i els seus familiars no han volgut que ningú arrisqués la vida per recuperar el seu cos. Sant Pau diu que “esperem de les altures un salvador que configuri el nostre cos al de Crist”. Hem estat creats per Déu per arribar a un destí feliç, i caure en braços del Pare bo que no es cansa de personar. Tenim un salvador que és Jesucrist que ha donat la vida per nosaltres . Déu no està mai lluny de nosaltres, encara que ens ho pugui semblar. Quan som lluny de Déu, Déu és més a prop nostre, perquè sap que és quan més el necessitem. Fem un acte de fe en Déu que és Pare i totpoderós. Jesús ha acceptat una mort terrible per pujar al cim de l’amor, que és el cim més alt: la seva creu.

“Que els vostres cors s’asserenin. Me’n vaig al pare per preparar-vos-hi estada. A casa del meu Pare hi ha lloc per a tots”. Després de rellegir aquestes paraules de consol de l’evangeli, expressades per Jesús als apòstols el dia abans de la seva passió mort, Mossèn Joan Ramon ha volgut transmetre un missatge d’esperança: “Esperem que a la casa del Pare hi hagi el Juanjo; que Déu l’hagi acollit per a salvar-lo”.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn