Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 octubre 2020
Categoria/es: General

FUNERAL PER LES VÍCTIMES DE LA PANDÈMIA A LA CATEDRAL

El passat diumenge 18 d’octubre la Catedral de Lleida va acollir una missa-funeral en sufragi de les víctimes de la Covid-19 a la diòcesi. El Bisbe de Lleida va presidir la cerimònia en la qual van participar el Petit Cor de la Catedral de Lleida i l’Orfeó Lleidatà. Hi va haver un record als difunts i als malalts en aquesta pandèmia. Precisament, la primera lectura la va proclamar la vídua d’una víctima de la Covid i la segona va anar a càrrec d’una metgessa d’un CAP de Lleida ciutat.

El Bisbe Salvador, a l’homilia, va destacar que "necessitem la pregària, necessitem estar junts". I va insistir en el fet que "avui no acomiadem a ningú, sinó que preguem per ells". El prelat també va tindre un record per les situacions de pobresa i dificultat provades per la pandèmia. En aquest sentit, va destacar la tasca de les entitats d’acció social i caritativa, com Càritas i Arrels, que "no han tancat".

En relació, a l’Evangeli d’aquest diumenge, el Bisbe Salvador va remarcar la frase de l’Evangeli: "retorneu a Déu, el que és de Déu i al Cèsar, el que és del Cèsar". "El que és de Déu és la felicitat dels seus fills, potser hem de retornar als fonaments de la nostra vida i tornar a la fe, l’esperança i la caritat", va dir.

La cerimònia va tindre lloc seguint les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. L’aforament de la Catedral es va reduir a la meitat i els assistents van complir la distància de seguretat. En aquest acte es va encendre el nou enllumenat de la Catedral de Lleida.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn