Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

22 desembre 2019
Categoria/es: General

GRAN PESSEBRE VIVENT A LA PARRÒQUIA DE SANT JOAN

La parròquia de Sant Joan ha reviscut el Nadal anticipadament la tarda del darrer diumenge d’Advent amb la segona edició del Gran Pessebre Vivent. Quinze escenes -des de l’anunci del naixement de Joan fins el Baptisme de Jesús- han estat representades per nens i nenes de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu del Carme i Sant Joan, romanesos catòlics, romanesos ortodoxos i immigrants de diferents nacionalitats. També s’hi han sumat els grups de Catequesi de les parròquies de Sant Salvador i de Santa Teresina de l’Infant Jesús, així com el grup de teatre TOAR.

Una veu jove explicava a cada escena el relat evangèlic representat mentre els nens l’expressaven amb gestos simbòlics als visitants que anaven seguint el recorregut distribuït cronològicament al llarg dels altars, capelles i espais perimetrals del temple. Juntament amb la música i la projecció de l’anunci del Pessebre Vivent a la façana de Santa Marta, un grup d’actors del TOAR vestits d’hebreus convidaven a visitar-lo.

Les dues hores d’escenificació han acabat amb unes Nadales per part d’un grup de joves amb l’acompanyament de guitarres. Situats al presbiteri i units al centenar llarg de nens i nenes actors, així com el públic assistent, s’ha interpretat Santa Nit en romanès, polonès, castellà i català.

El Pessebre Vivent ha estat visitat pel senyor Bisbe, el subdelegat del govern, regidors de l’Ajuntament, alcaldes de pobles de la comarca, els PP. Franciscans i sacerdots de la ciutat, l’Agrupació de Pessebristes, Amics de la Seu Vella i fins a 2.180 persones… en un èxit sorprenent de participació. Amb tot, el més rellevant i admirable ha estat la gran implicació i col·laboració creativa i il·lusionada de tots els qui l’han fet possible. La representació del Misteri del Nadal enriquida pels col·lectius de les nostres parròquies ha esdevingut una celebració vistosa del Nadal com a vivència de fe i d’unitat al cor de la nostra ciutat. A tots, GRÀCIES! 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn