Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 juliol 2020
Categoria/es: General

HA MORT MOSSÈN VICENTE ROS GUILLÉN

El passat 21 de juliol a la nit, Mossèn Vicente Ros Guillén va lliurar la seva ànima a Déu, hores després d’haver patit un ictus al menjador de la Casa Sacerdotal on residia.

Mn. Vicente Ros Guillén, fill únic de Pilar i de Secundino, aragonesos de la província de Terol, va néixer a Manresa (Barcelona), el 23 d’agost de 1931. Va ser batejat a la mateixa ciutat el 8 de setembre del mateix any. Al juny de l’any següent va rebre el sagrament de la confirmació.

Després de la Guerra Civil la família es va traslladar a Lleida fixant la seva residència al carrer del Carme núm. 12. Allí el seu pare regentava un comerç com a boter. 

Va estar sempre molt vinculat a la parròquia de Sant Joan, col·laborant estretament amb el Mossèn Ramon Mararulla en la catequesi. També s’implicà molt en l’esplai parroquial i en l’organització de sessions de cinema per a joves.

Va estudiar al col·legi Maristes i a l’Acadèmia Cots abans d’entrar al Seminari de Lleida l’any 1952. El 27 de maig de 1961 va ser ordenat prevere per Mons. Aurelio del Pino Gómez a la capella del Seminari Conciliar. El dia següent, diumenge, va celebrar la seva primera Missa a la parròquia de Sant Joan. Aquell dia es va viure com una “Jornada Jubilar” a la parròquia:

«Viste hoy, nuestra Parroquia, sus mejores galas para celebrar un hecho venturoso. La Primera Misa solemne de uno de sus hijos predilectos, […] Mosén Vicente, dejó nuestra Parroquia para ingresar en el Seminario, en una edat ya madura, después de haber dejado tras de sí, una estela brillante de buen ejemplo y apostolado, sencillamente era un hijo perfecto de la Madre Parroquia, por eso el Señor premió sus trabajos con la corona sacerdotal que hoy puede ostentar dignamente. […] Por eso la Parroquia, la feligresía, celebra gozosa este acontecimiento. […] DEMOS GRACIAS A DIOS. ALELUYA.» (Full parroquial Sant Joan Baptista, 28.05.1961)

Mossèn Vicente va servir la parròquia de Sant Joan com a vicari-coadjutor fins el 28 d’octubre de 1968. Llavors passà a ser secretari particular de Mons. Ramon Malla Call, bisbe de la Diòcesi, fins que aquest es va jubilar a l’any 1999, i continuant amb Mons. Francesc Xavier Ciuraneta fins el 13 de gener de 2001.

Al llarg de la seva vida sacerdotal també ha exercit diferents càrrecs. Actualment era capellà de les religioses de Santa Anna i del Mater Salvatoris, i canonge de la Santa Església Catedral.

La Missa exequial s’ha celebrat a la Catedral el 23 de juliol, amb l’assistència restringida a causa de les circumstàncies de la COVID. La parròquia de Sant Joan celebrarà un funeral per la seva ànima que ja s’avisarà oportunament. Al cel sigui.

 

 Mn. Ros amb el Bisbe Malla a la Catedral.

Mn. Ros amb el Bisbe Malla i Mn. Ramon Torres al Carme

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn