Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

HEM CELEBRAT LA PASQUA DEL MALALT AMB EL SAGRAMENT DE LA SANTA UNCIÓ

Amb ocasió de Pasqua del Malalt, la parròquia del Carme ha acollit la celebració comunitària de la Unció dels malalts de la nostra Unitat Pastoral. Una quarantena de persones han rebut aquest sagrament que reconforta i dona força per acceptar les dificultats sobrevingudes per la malaltia o la vellesa, preparant per a l’encontre amb Déu amb l’assistència de l’Esperit Sant.

Mossèn Xavier fet un reconeixement d’aquestes persones que s’havien preparat per a “rebre l’oli del consol de Déu per afrontar la fi de la vida terrenal” i han volgut fer-ho en comunitat el dia en què l’Església celebra la Pasqua del Malalt. Precisament, en la Paraula de Déu proclamada en aquest sisè diumenge de Pasqua “sant Joan ens parla de l’amor de Déu, que és el fonament de la nostra vida, en tres moments: «Jo us estimo tal com el Pare m’estima»; «estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat»; «Soc jo qui us he escollit per confiar-vos la missió d’anar pertot arreu i donar fruit, un fruit que durarà per sempre.» (Jn 15, 9-17). El nostre rector ha abundat en el manament nou de Jesús -el manament de l’amor- i que tot allò que espera de nosaltres és amor.

Després d’aquesta reflexió s’ha iniciat la cerimònia de la Santa Unció. El ritu, per al qual s’ha fet servir l’oli beneït a la Missa crismal de Dimarts Sant, consisteix a fer tres vegades el senyal de la creu al front i a cada una de les mans, mentre el mossèn repeteix la següent fórmula: «Per aquesta santa unció i per la seva bondadosa misericòrdia, t’ajudi el Senyor amb la gràcia de l’Esperit Sant. Perquè, lliure dels teus pecats, et concedeixi la salvació i et conforti a la teva malaltia. Amén.»

L’acte ha estat una bona ocasió de creure en la importància del sagrament i de donar-ne testimoni davant de la comunitat de feligresos que participaven en la Missa. «Amb la sagrada unció i l’oració dels preveres, tota l’Església encomana els malalts al Senyor perquè els guareixi i els salvi, i els anima a unir-se lliurement a la passió i mort de Crist contribuint així al bé del Poble de Déu.» (LG 11).

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn