Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 juliol 2012
Categoria/es: General

IMPOSICIÓ DE L’ESCAPULARI DEL CARME

Dins del novenari del Carme, el vuitè dia Mn. Joan ha fet la imposició de l’Escapulari. Ha estat després del res de les Vespres a la Mare de Déu.

En el seu origen l’Escapulari era un davantal que vestien els monjos mentre feien treball manual. Amb el temps l Escapulari simbolizà el vincle especial dels Carmelites a Maria, la Mare de Déu, expressió de la confiança en la seva maternal protecció. El diumenge 16 de juliol de 1251 la Mare de Déu va lliurar l’Escapulari al frare carmelità sant Simó Stock, al convent Aylesford (Kent, Anglaterra) com a resposta a les seves pregàries. Des d’aleshores la devoció a la Mare de Déu del Carme i a l’Escapulari es va estendre arreu del món.

L’Escapulari del Carme

  • és expressió de l’amor a la Mare de Déu
  • de confiança filial envers la Mare de Déu
  • i d’imitació de la Mare de Déu

Mossèn Joan ha explicat que la historia de l’Escapulari està plasmada a la rosassa que presideix la façana principal del temple. Qui l’acull es fa sensible a viure seguint el mestratge de Maria, oberts a Déu i a la seva voluntat, a escoltar la seva Paraula, a sentir la seva presencia a través de l’oració i en els esdeveniments de la vida quotidiana, i a viure propers als germans fent-se solidari a les seves necessitats.

Amb aquest esperit nombrosos feligresos amb molta devoció hem rebut de mans de Mn. Joan l’Escapulari de la Mare de Déu del Carme i després li hem cantat una Salve d’Acció de Gràcies.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn