Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

27 abril 2015
Categoria/es: General

INAUGURACIÓ DEL CENTRE D’ACOMPANYAMENT JERICÓ

 

 La Fundació Jericó encarna la paràbola del Bon Samarità

La Fundació Jericó ha ampliat feliçment el seu programa d’atenció a les persones desprotegides de Lleida -un Plat (menjador social) i un Llit (alberg)- amb un Acompanyament (centre social). Amb aquesta finalitat s’ha condicionat el pis situat damunt de les instal•lacions del Menjador Social Jericó, al carrer Tallada 35, amb sales d’acollida, dutxes, infermeria, bugaderia i una capella interconfessional. Amb més de 200 metres quadrats, el centre social s’ha annexat a l’alberg unificant espacialment l’atenció que es dóna als cent vint usuaris diaris de l’Illa de la Solidaritat Jericó.

La inauguració i benedicció que ha fet el Vicari General, Mossèn Ramón Prat, en nom i representació del Senyor Bisbe, ha comptat amb la presència de l’Alcalde Angel Ros; el Delegat del Govern de la Generalitat, Ramon Farré; el Director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell; el Delegat de Benestar Social, Josep Maria Forné, Montse Segon, directora de Jericó. Regidors i altres autoritats també han donat suport institucional i personal a Mossèn Joan Mora i als membres de la Fundació Jericó.

Després de fer un recorregut per les noves instal•lacions s’ha fet una roda de premsa a la sala de l’alberg, amb la presentació de l’Acolliment Jericó. L’espai on s’havia iniciat oficialment la Fundació amb la seva benedicció el dia de la Mare de Déu del Carme respirava un ambient d’humanitat, tendresa i alegria nou mesos desprès, en la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat. La Mare de Déu empara aquesta obra de servei joiós als pobres i desvalguts.

L’alcalde ha felicitat la tasca de la Fundació Jericó i ha valorat l’atenció a les persones desprotegides de Lleida i l’encert que suposa l’adjudicació de l’alberg municipal que es veu provat amb la posada en marxa del nou espai d’acompanyament amb una base cristiana, compatible amb la interconfessionalitat. En aquesta mateixa línia, el delegat de la Generalitat s’hi ha referit com una realitat transcendent. Per la seva banda, el Vicari General, Mossèn Ramon Prat, ha valorat la iniciativa solidària com un sagrament pels seus efectes benefactors.

Mossèn Joan ha tingut paraules d’afecte i agraïment a tots els qui han col•laborat a que el projecte es fes realitat i a la dedicació del col•lectiu de voluntaris que en el camp de la medicina, atenció social, psicològica, cuiners i als voluntaris en general… També ha fet una crida a proporcionar feina als usuaris de Jericó, que els ajudi a recuperar la seva dignitat personal i la seva reinserció.

En representació dels voluntaris ha intervingut Pedro, un dels responsables de l’alberg, i ha destacat el creixement personal que els hi suposa aquesta experiència de servei que dóna sentit a la seva vida.Un jove etíop també ha tingut unes paraules emocionades per l’ajuda i el tracte rebut.

Mossèn Ramon Prat ha beneït les instal•lacions aspergint l’aigua beneïda amb un ram de boix de Montserrat. Ha estat una inauguració sòbria, senzilla, plena de caliu i amb una gran participació de voluntaris i usuaris, membres de la Fundació Jericó i persones que donen suport a la seva obra. La seva acció es va estenent i dóna el bon fruit de l’obra de Déu que feta amb l’amor generós i servicial de tots els que hi col•laboren. És el miracle de la paràbola del Bon Samarità encarnada en la vida dels voluntaris misericordiosos amb el seu proïsme: Mireu com s’estimen!

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn