Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

26 novembre 2022
Categoria/es: General

IV TROBADA D’ADVOCACIONS MARIANES DE LLEIDA A LA PARRÒQUIA DE SANT MARTÍ

 ORGANITZADA PER L’ASSOCIACIÓ DE LA MEDALLA MIRACULOSA I PRESDIDA PEL BISBE SALVADOR

L’Associació de la Medalla Miraculosa ha convocat la IV Trobada d‘Advocacions Marianes de Lleida en la vigília de la seva festivitat. L’encontre sota el lema “Maria, mitjancera de totes les gràcies” ha tingut lloc a la parròquia de Sant Martí i ha comptat amb la participació de nombrosos representants i membres de les comunitats religioses, col·legis, confraries, parròquies, ermites, santuaris, cases regionals, institucions, associacions… que porten el nom i tenen per centre a Maria com a guia que dona sentit i acompanya la seva realitat cristiana. Per a significar-ho s’han posat les seves imatges al peu de l’altar, a banda i banda de la imatge de l’advocació convocant. Maite Pampalona, la seva presidenta, ha donat la benvinguda als assistents i ha presentat la cinquantena d’entitats marianes abans del res del Rosari d’espelmes amb el Santíssim exposat, on s’han recordat les seves advocacions a les lletanies.

Mons. Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida, ha presidit l’Eucaristia concelebrant amb Mn. Paco Ribas, Mn. Joan Jové, Mn. Josep Antón Jové i Mn. Jaume Melcior. L’homilia del Bisbe ha ressaltat que “les diferents advocacions de Maria són fruit de les nostres limitacions però mostren la predilecció del poble cristià per la Mare de Jesús.” En la vigília de l’inici de l’Advent, ressonen les seves paraules a les Noces de Canà «Feu el que Ell us digui»: “Maria ens empeny a fer el bé per a créixer en la nostra vida cristiana i estendre la devoció a les nostres famílies per guiar-nos a fer el bé als altres.”

La música a l’orgue de Mn. Joaquim Mesalles i la veu de la soprano Anna Maria Prada han acompanyat l’acte que ha finalitzat amb la veneració de la Mare de Déu de la Medalla Miraculosa, el lliurament d’un bonic i pràctic obsequi a tots els assistents -un clauer amb la Medalla- i un pica-pica als locals parroquials.

La I Trobada d’Advocacions Marianes es va celebrar en el mes de juny del l’any 2017 a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de la ciutat, promoguda per l’Acadèmia Mariana de Lleida amb l’objectiu d’aplegar sota el seu mantell a tots els qui volen viure l’estil de Jesús imitant a Maria. Aquesta lloable iniciativa tindrà continuïtat amb la V Trobada d’Advocacions Marianes, que se celebrarà a l’església de la Sang el 18 de novembre de 2023 en honor de la Mare de Déu de la Soledat.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn