Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 gener 2010
Categoria/es: General

JORNADA DE L?IMMIGRANT

La Jornada de l’immigrant ha tingut lloc a Lleida el diumenge 17 de gener. La primera part de la celebració ha consistit en una eucaristia a l’església de la Mare de Déu del Carme presidida pel senyor bisbe i concelebrada per Mossèn Joan Mora; rector, Mossèn Joan Carles Mandje, vicari; i Mossèn Adrià Burca, sacerdot de la comunitat romano catòlica; també hi ha participat Mossèn Lucas Evung, diaca, i el seminarista colombià Juan Ignacio. Tot centrant l’interès en els Drets de l’Infant el lema d’enguany ha estat “Avui acollim, demà compartim”,que uns infants han presentat visualment amb cartells i una pancarta mentre entonaven una cançó dedicada a la família.

La celebració ha estat molt animada amb la participació de les comunitats immigrants, especialment amb els cants, pregàries i ofrenes. Tot referint-se als drets que els infants havien presentat, en l’homilia el senyor bisbe els ha adreçat unes paraules. “Tots aquests drets és Déu qui els vol per als infants”, però també ens vol a nosaltres per a fer-los realitat fent ús dels dons que cadascú rep particularment de Déu per a servir els altres. Finalment, seguint la tesi central de la seva glossa dominical s’ha referit a la migració que presenta la pluralitat ètnica de la catolicitat i ens convida a prodigar la proximitat… tal com es posa de manifest al Carme.

La segona part del matí ha consistit en un festival folklòric i festiu a l’Auditori municipal, presentat per Wilson Castro, i que ha comptat amb la participació de col•lectius de diferents ètnies i nacions, i de totes les edats, amb molts joves i infants. El nombrós públic multicultural ha gaudit d’un ampli i magnífic repertori de ritmes vibrants de tres continents, Europa, Amèrica i Àfrica. També hi ha participat el grup de la comunitat romano ortodoxa del Padre Daniel Simon, i un grup de l’Església evangèlica baptista. El marc noble de l’Auditori se’ns dubte ha engalanat aquest acte festiu que any rere any va cohesionant el col•lectiu d’immigrants a la nostra ciutat. En acabar les actuacions Mossèn Joan Mora ha tingut unes paraules d’agraïment per a les autoritats municipals que han cedit generosament l’ús d’aquestes instal•lacions. També ha fet un agraïment especial al senyor bisbe, que ha volgut compartir amb els immigrants tots els actes programats, i a tots els allí presents “units i animats per una mateixa fe.” I ha afegit: “Amb aquests actes intentem que aquest fenomen intercultural es converteixi en un fenomen multicultural.” Després hi ha hagut un aperitiu a base de degustacions d’aliments de diferents països a l’exterior de l’Auditori.


 

   

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn