Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 setembre 2014
Categoria/es: General

JORNADA D’ENVIAMENT

La Jornada d’enviament als agents de pastoral de la diòcesi de Lleida ha marcat oficialment l’inici de curs del bisbat de Lleida. La trobada ha tingut lloc a l’Acadèmia Mariana i ha estat presidida pel Bisbe Mons. Joan Piris i els dos vicaris, Mn. Ramon Prat i Mn. Josep Anton Jové.

L’acte ha començat amb la intervenció del Vicari General, Mn. Ramon Prat, que ha contextualitzat les prioritats pastorals d’enguany dins del procés de construcció d’una Església samaritana i participativa i ha fet una crida a l’autenticitat. Alimentar l’alegria de la Fe, manifestada en l’esperança i realitzada en la caritat, i refermar la comunió diocesana, potenciant les àrees de cooperació en cada arxiprestat i unitat de pastoral, han estat els dos encàrrecs del Bisbe Joan per orientar el treball a les diferents entitats i organismes d’aquest curs pastoral que ara comença. Al llarg de la seva intervenció, el nostre bisbe ha anat concretant i justificant aquestes dues prioritats, inscrites en l’Exhortació apostòlica del Papa Francesc ‘Evangelii Gaudium’ (La joia de l’Evangeli) i en continuïtat amb les pastorals d’aquests darrers anys:

L’alegria neix del trobament amb Jesucrist. I com que la fe cristiana es viu en comunió, estem cridats a viure en comunió amb Déu i els germans i a crear comunió, que és la millor manera de manifestar la presencia de Jesús entre nosaltres.

Però viure en comunió demana que cada comunitat eclesial es construeixi com un veritable teixit de relacions interpersonals. La comunió en la comunitat eclesial és clarament un do, un efecte de l’acció de l’Esperit Sant. És harmonia entre les diverses expressions d’una mateixa fe. L’Esperit és qui crea la comunió des de la diversitat de respostes personals al pla de Déu a través de la col•laboració, la coresponsabilitat, al diàleg, a la correcció mútua. Tots corresponsables encara que no tots de la mateixa manera, no és la mateixa música però sí el mateix Esperit…

A continuació el Bisbe ha invocat l’Esperit Sant en el moment central de l’enviament on tots, dempeus, hem rebut la seva força per a contribuir a l’evangelització de l’Església diocesana des de la nostra realitat concreta.

L’acte ha acabat amb una felicitació cantada al Bisbe Joan, dirigida pel Vicari de Pastoral Mn. Josep Anton Jové, amb motiu del seu aniversari. Moltes Felicitats i per molts anys!!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn