Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

27 gener 2020
Categoria/es: General

JORNADA FORMATIVA DE LA XARXA D?ENTITATS CRISTIANES D’ACCIÓ SOCIAL I CARITATIVA

La Xarxa d’Entitats Cristianes d’Acció Social i Caritativa del Bisbat de Lleida ha organitzat una jornada formativa sobre el tema “Com ens cuidem i quin és el camí per cuidar-nos i cuidar a les persones que atenem?”. Ha tingut lloc a la seu de Càritas diocesana i ha comptat amb l’assistència d’unes 50 persones de les entitats que formen part de la Xarxa. La Fundació Jericó ha estat representada per Jaume Josa, el seu secretari.

La psicòloga Marta Trepat ha impartit una xerrada en la qual ha destacat que "no podem ajudar a créixer si no creixem nosaltres". Va explicar que "malament si t’emportes els problemes a casa, i malament si et distancies tant que no li restes importància a l’altra persona". Trepat ha reiterat que "no podem ficar venes espirituals per a ferides psicològiques".

En la mateixa línia ha dit que "el problema d’avui no és l’ateisme, sinó el politeisme. Ara tenim molts déus". La psicòloga ha destacat que "obrir-se i donar-se, és la verdadera experiència espiritual". En referència als usuaris de les entitats de la Xarxa ha explicat que "als nostres usuaris també els hi hem de saber dir hola i adéu". "Quan retenim tot allò que hem rebut ens empobrim". Trepat ha destacat que al llarg de la vida ens "hem d’anar obrint, des del món petit i egocèntric de l’infant, fins a l’adult que es va obrint".

Ha afegit que "ens pensem que som objectius, però estem entelant constantment la realitat". "Mai tindrem les ulleres netes però a mesura que coneixem la realitat ens farà més lliures", ha dit.

Després de la conferència, els assistents van treballar per grups el contingut d’aquesta. El Bisbe Salvador, es va fer present a la trobada agraint als participants la seva tasca a les entitats que formen part de la Xarxa d’Entitats Cristianes d’Acció Social i Caritativa.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn