Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

26 novembre 2017
Categoria/es: General

JORNADA SENSE SOSTRE I SENSE LLAR

JERICÓ ha celebrat per segon any consecutiu la Campanya de persones sense llar convocada el 26 de novembre sota el lema “Som persones, tenim drets. Ningú Sense Llar”.  Mossèn Joan s’ha reunit amb treballadors, voluntaris  i usuaris de l’Alberg  fent una encesa d’espelmes. Així donaven sentit al símbol de la llum “com al la necessitat de compartir tot lo bo que jo tinc amb el meu germà” ha dit Pedro Huezo, responsable de l’Alberg.

Mossèn Joan ha concretat les quatre accions proposades pel papa Francesc  per a la Jornada Mundial del Migrant i del refugiat 2018: «acollir, protegir, promoure i integrar». “El Centre de Solidaritat Jericó vol ser més que els tres eixos originaris ‘un plat, un llit i acompanyament’ per passar a fer realitat l’objectiu de facilitar plenament el procés de promoció i integració de les persones acollides”, ha destacat.

Més que denunciar, es pretenia  conscienciar i sensibilitzar “perquè cadascú ajudi a crear un clima de convivència i d’estimació, per compartir les pròpies  il·lusions a fi de millorar la situació de tots i de cadascú de manera que tots siguem cases obertes i cors oberts”, ha dit mossèn Joan.

L’acte s’ha iniciat en una de les sales de l’Acompanyament especialment decorada amb fotografies de l’exposició organitzada fa un any per Jericó. Les imatges mostren una persona estrangera i una persona del país que transmeten dos valors en diàleg: la pobresa i la solidaritat.  El dibuix d’una casa i una taula amb aliments bàsics completaven una escenografia que simbolitzava allò que Jericó vol ser i és per als seus usuaris. Per acabar, s’ha servit a la sala d’estar de l’Alberg una xocolata desfeta preparada per Francisco per a tots els assistents a la celebració.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn