Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 febrer 2012
Categoria/es: General

LA CANDELERA

"Deixeu venir el nens, no els exclogueu, el Regne de Déu és per als qui són com ells" (Mc. 10, 15)

La Candelera és la festa de la llum, símbol de la divinitat i de la vida, i es beneeixen les candeles. Se celebra el dia 2 de febrer, quaranta dies després del Nadal, en record de la Presentació al Temple de Jesús o la Purificació de Maria. La llei mosaica obligava a la purificació de les dones que havien tingut un fill. Si era noi havien de fer-ho al cap de quaranta dies i el consagraven a Déu si era primogènit. Així ho van fer Josep i Maria amb el seu fill Jesús, i van oferien dues tórtores o dos colomins al temple.

Alguns pares que han batejat els seus fills durant el 2011, els han presentat avui al Senyor i consagrat a la Mare de Déu. Amb la llum del ciri del dia del seu baptisme o amb una candela encesa i en nom de tots, una mare ha llegit una pregària-ofrena al Senyor i, una altra, la pregària de consagració a la Mare de Déu. Després, els nens i els seus pares han besat una imatge de la Mare de Déu.

El recordatori amb que s’ha obsequiat dóna fe de la importància de la cerimònia que els nadons –sense ser-ne conscients- han protagonitzat:

“El dia de la festivitat de la Presentació de Jesús al temple –la Candelària-, els meus pares m’han presentat al temple tot demanant que el Senyor i Maria em beneeixin i m’acompanyin al llarg de la vida.”

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn