Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 març 2016
Categoria/es: General

LA CAPELLA DE SANT JAUME DEL PEU DEL ROMEU ACULL UNA EXPOSICIÓ DE DIORAMES BÍBLICS

 

CATORZE D’ELLS ESTAN DEDICATS A LA PASSIÓ, MORT I RESURECCIÓ DE JESÚS

La tarda del diumenge 12 de març, la capella de Sant Jaume del Peu del Romeu, al carrer Major de Lleida i seu de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, va obrir de nou les seves portes per inaugurar una exposició de diorames, amb la qual la nostra entitat vol sumar-se a les celebracions de la ja propera Setmana Santa.

Ho feu amb un senzill acte amb l’assistència del president de l’entitat, Àngel Leon i membres de la junta directiva, regidors de la Paeria i altres representacions. El nostre president digué que amb aquesta exposició, singular i única, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes volia sumar-se a les properes celebracions de la Setmana Santa oferint als lleidatans els diorames o “Calvaris” de la Passió, mort i Resurrecció de Jesús: “Volem que aquesta capella sigui també un punt de referència en aquets dies de celebració de la Setmana Santa”.

L’exposició és troba ubicada en la primera planta de la capella, en un espai on acull un conjunt de 35 diorames, obra dels mestres pessebristes i esposos Emili Tordera i Martha Pérez, que amb el millor art pessebrista, ens presenten els passatges més coneguts del relat evangèlic, per ordre cronològic. Les escenes representades evoquen els principals passatges bíblics de la vida de Jesús, des del seu naixement, a Betlem, la infància a Natzaret, la vida pública, així com la seva passió, mort i la Resurrecció.

De tot el conjunt, catorze dels diorames exposats evoquen les escenes més conegudes i adients pel temps Quaresmal i les properes celebracions de la propera Setmana Santa, com son:  Jesús rentant els peus als apòstols, el Sant Sopar, la oració a l’Hort de les Oliveres, els despullament de Jesús, la flagel·lació, el camí del Calvari, la Crucifixió, el davallament de la Creu per cloure amb la Resurrecció. L’exposició, que ja va obrir les seves portes el passat Nadal, incorpora en aquets ocasió dos nous diorames dedicats a l’escena de Jesús davant Pilat i Jesús és condemnat a mort.

Els visitants podran contemplar també en la mateixa capella del Peu del Romeu, l’exposició d’un antic Calvari que pertany al fons artístic de la nostra entitat, composat per un conjunt de figures que evoca la crucifixió de Jesús al Calvari, que ha estat muntat per l’artista i Mestre Pessebrista, alhora que company de la junta directiva Jose Antonio Ferrer.  

En la mateixa capella es pot contemplar una mostra de retallables, on es pot veure una singular idealització de la processó de la Macarena

de Sevilla, feta amb paper i retallada amb molta paciència i traça per Jordi Díaz, company també de la junta directiva de l’Agrupació de Pessebristes.

L’exposició romandrà oberta tots els dies fins els proper 28 de març, Dilluns de Pasqua, de 6 a 8’30 de la tarda.

Sou tots convidats a visitar-la. No us defraudarà!

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn