Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

26 octubre 2020
Categoria/es: General

LA CASA DE ARAGÓN CELEBRA EL PILAR A SANT JOAN

L’acte central de la commemoració de la festivitat del Pilar que organitza la Casa de Aragón ha estat l’Eucaristia a l’església de Sant Joan presidida per fra Joaquim Recasens, sacerdot aragonès i assessor religiós de la federació de Cases i Centres Regionals de Lleida, concelebrant amb Mn. Jaume Pons i Mn. Joan Ramon Ezquerra, rectors. La Missa ha estat cantada pel grup hondureny de la parròquia del Carme, agermanats el dia de la que també és la seva patrona. Hi han assistit els regidors Joan Querol i Marisa Xandri, el subdelegat de defensa, representants dels centres i cases regionals i dels pessebristes de Lleida.

Mostrant sorpresa i perplexitat per la situació que estem patint, el P. Recasens ha parlat com a ciutadà cristià més que com a baturro. I apel·lant al seu cor aragonès ha demanat serenitat, paciència, serenitat, talent i, sobretot, consciència: “Oferim-nos a la Pilarica i col·laborem en la situació, que no tot està en mans dels sanitaris”, i ha acabat l’homilia declamant respectuosament la lletra d’una jota: “La Virgen del Pilar lleva en la corona un letrero que dice Madre de todos, baturra de cuerpo entero” per expressar que “quan una mare pateix és la Pilarica qui pateix”.

Al finalitzar la Missa i després de l’ofrena floral a la Mare de Déu del Pilar, el franciscà d’origen aragonès ha rebut el títol de Soci d’Honor 2020 de la Casa de Aragón que ha rebut amb molta emoció.

Ha estat una jornada atípica i sense aglomeracions, sense la tradicional processó ni el festival folklòric a la plaça de Sant Joan, que s’ha dut a terme complint les mesures sanitàries de seguretat a causa de la pandèmia. A causa de la limitació d’aforament la celebració s’ha pogut seguir a través del Facebook de la Casa de Aragón.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn