Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 octubre 2016
Categoria/es: General

LA CASA DE ARAGÓN CELEBRA EL PILAR A SANT JOAN

La Festa del Pilar s’ha celebrat amb una Eucaristia solemne a l’església de Sant Joan presidida per Mn. Daniel Turmo, consiliari de la Federació i Cases Regionals, concelebrant amb Mossèn Joan Mora i Mossèn Joan Ramon Ezquerra. La cerimònia ha estat organitzada per la Casa de Aragón que celebra enguany el 74è aniversari de la seva fundació a Lleida.

Hi ha participat el president de l’entitat regional, Jesús Monter, regidors i paers, i el membre de la Comissió Permanent del Consell de Comunitats Aragoneses a l’Exterior, Cosme García, que ha pronunciat unes paraules valorant la festa de la patrona dels aragonesos, tan estimada des de sempre a la nostra terra.

Des de la seu de l’entitat regional, situada al Passeig de Ronda, ha sortit la processó recuperada fa 24 anys amb la imatge de plata de la Mare de Déu del Pilar,  portada per les cambreres de la Verge i seguida pels membres i agrupacions vinculades a l’associació. La comitiva presidida per les autoritats ha anat avançant per l’Eix Comercial fins a la plaça de Sant Joan precedida pels gegants del Grup Cultural Garrigues i l’Agrupació de Tambors i Bombos de Setmana Santa.

Mossèn Daniel Turmo, sacerdot d’ascendència aragonesa, ha dedicat l’homilia a aprofundir i practicar la misericòrdia, seguint el camí de les benaurances proposat pel Papa Francesc per a ser cristians amb convicció: ‘bienaventurados los misericordiosos, porque ellos alcanzarán misericordia.’

En primer lloc, seguint el camí interior: ‘Sed miseridorciosos como nuestro padre lo és’ (Lc 6,36-38), donant-nos alguna orientació per a seguir-lo: ser tolerants, no jutjar, no condemnar, ser solidaris, donar generosament… I convidant a revisar els nostres gests, de vegades ofensius, i el llenguatge, de vegades violent…

‘El camino exterior son las obras de misericordia’, ha afegit. ‘Se trata de poner a Jesucristo en el centro de nuestras vida.’ I ha indicat els tres mitjans que ho fan possible: meditar en silenci la paraula de Déu; atansar-se als sagraments, que són les fonts de la misericòrdia, especialment el perdó; i contemplar la carn de Crist en les dificultats i necessitats dels altres.

Per acabar, ha recordat que la Mare de Déu és al centre de la Misericòrdia de Déu: ‘El Pilar nos remite siempre a Cristo, y Cristo a Dios y Dios a María. Sed misericordiosos poniendo los ojos en María, poniendo sus manos en nuestro corazón.’

Un dels moments més vistosos i esperats ha estat l’ofrena de flors a la Mare de Déu del Pilar amb una nombrosa participació encapçalada per la Reina, la dama infantil i el zagal.

La multitudinària cerimònia religiosa ha acabat amb el bes de la medalla de la Verge del Pilar, mentre sortia la seva imatge de plata al so de l’himne tan entranyable: ‘Virgen santa, Madre mía, Luz hermosa, claro día, que la tierra aragonesa te dignaste visitar…’

Avui podem dir que la Verge del Pilar també s’ha dignat a visitar Lleida, ciutat que l’estima i la venera, i ha posat les seves mans al seu cor.

Tot seguit s’ha iniciat l’esperat Festival de Jotes a la plaça de Sant Joan per a continuar celebrant els actes del 74è aniversari de la fundació de la Casa de Aragón a Lleida.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn