Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 octubre 2013
Categoria/es: General

LA CASA DE ARAGÓN CELEBRA LA FESTA DEL PILAR A SANT JOAN

Les festes de la Mare de Déu del Pilar són cada any molt esperades pels nombrosos aragonesos i lleidatans que senten una gran devoció per la “Pilarica”. Un dels actes centrals de la setmana de festes organitzades per la Casa de Aragón ha estat enguany la celebració el 12 d’octubre d’una Missa baturra a l’església de Sant Joan, presidida per Mn Daniel Turmo. Amb un llenguatge molt expressiu i actual el sacerdot d’ascendència aragonesa ha comentat els tres “whastsup” que Déu ens havia tramés a través les tres lectures proclamades: l’arca de la seva aliança, la comunitat i la Mare de Déu. La comunitat cristiana que es va anar aglutinant després de l’Ascensió al voltat de Maria ha de ser el referent de les nostres comunitats parroquials i associatives, ha indicat. I ha afegit la necessitat d’enfortir els vincles a través de la comunicació, advertint del perill de la tecnoaddicció que més que comunicar ens distancia del món.

La missa ha comptat amb una assistència multitudinària de persones, de totes les edats. Moltes d’elles, abillades amb el vestit regional aragonès, han fet la tradicional ofrena floral a l’altar de la Mare de Déu del Pilar, situat al costat esquerre del transsepte. La parròquia de Sant Joan ha promogut la seva restauració, realitzada per Jorge Sánchez Benites, que ha estat inaugurada en aquesta festivitat. Així ho ha explicat Mossèn Joan, el seu rector, al final de la celebració. L’altar llueix ara damunt d’un elegant i lluminós fons de marbre que ressalta la talla de fusta de la “Pilarica” i els seus ornaments.

La Missa ha estat precedida per la processó amb la imatge de plata de Mare de Déu del Pilar, des de la Casa de Aragón. En acabar la celebració, mentre molts feligresos encara besaven la medalla del seu altar, la processó ha sortit de l’església fins a la plaça de Sant Joan. Allí ha tingut lloc el festival folklòric aragonès, amb cants i balls interpretats per l’agrupació Raíces de ZaHuTe.

Els actes han comptat amb la participació del president de l’entitat regional, Jesús Monter, i el president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida, Cosme García, i diversos regidors. També l’alcalde Sr. Àngel Ros s’ha fet present en el festival, on ha tingut unes paraules d’agraïment per tota la tasca participativa i dinàmica que la Casa de Aragón promou per al bé de la ciutat.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn