Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 novembre 2020
Categoria/es: General

LA CASA DE CANTABRIA CELEBRA EL DIA DE LA COMUNITAT AMB UNA MISSA AL CARME

La Casa de Cantabria ha celebrat el Dia de la Comunitat amb una Missa a la Parròquia del Carme en honor de Nuestra Señora de la Bien Aparecida, dins de les Jornades culturals de la Federació de cases i centres regionals. Hi han assistit membres de l’entitat a Lleida encapçalats per la seva presidenta, Maria Eugenia Fernández, els regidors Paco Cerdà i Marisa Xandri, el president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida, Cosme García, i d’altres representants de la Federació.

La cerimònia s’ha iniciat amb la benedicció de la petita imatge de la patrona de la comunitat càntabra, situada damunt de l’altar: “És una imatge molt petita que ens ensenya les coses grans que Déu ha fet en Maria”, ha dit Mossèn Jaume.

En l’homilia, centrada en la paràbola evangèlica dels talents, el celebrant s’ha referit a la necessitat de cultivar la nostra vida per fer-la créixer amb la missió rebuda de Déu, així com a la importància de la mare en el si d’una família per ajudar a créixer els fills, tal com va fer Maria amb Jesús: “Estem cridats a créixer i donar els fruits de l’Esperit Sant, especialment, amor pau i alegria, i la Mare de Déu ens ajuda davant les dificultats. La pandèmia ens ajuda a mirar i confiar en Maria.”

S’ha pregat pels difunts de la Casa de Cantabria durant aquest any i s’han ofrenat flors i aliments. Cosme García i Maria Eugenia Fernández han fet breus parlaments d’agraïment als qui havien col·laborat en els actes de la seva festa regional, emmarcada dins de les Jornades Culturals Inter Centres. També hi ha hagut un record especial per Rosa Fabregat Solé, que sempre havia acompanyat musicalment a la Casa de Cantabria.

La Missa cantada per la Coral del Carme ha acabat amb l’audició de “Viento del Norte” interpretada pel tenor José Ruiz Castañeda amb Mirian Jaurena Calderón al piano en la cerimònia de l’any passat, ja que les circumstàncies sanitàries actuals no han fet possible la seva presència en directe. Amb tot, la celebració s’ha pogut seguir via streaming per facebook.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn