Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 desembre 2020
Categoria/es: General

LA COMUNITAT PERUANA CELEBRA LA VIRGEN DE LA PUERTA

La comunitat peruana de Lleida ha organitzat la celebració de la Virgen de la Puerta el dia central de la seva festa, que és el 15 de desembre. La cerimònia religiosa ha tingut lloc a la parròquia del Carme amb una eucaristia oficiada per Mn. Joan Ramon Ezquerra. La festa se situa al bell mig de l’Advent, temps de preparació i d’alegria per la vinguda de Jesús. “Estimar la Mare de Déu és el millor que podem fer perquè ens porta Jesús”, ha dit el Mossèn.

La petita imatge de la Inmaculada Virgen de la Puerta estava situada al presbiteri ornamentada amb flors, juntament amb el pendó i la bandera de la Asociación Virgen de la Puerta de Lleida que aglutina els peruans que alimenten la fe a la seva patrona. La celebració ha comptat amb la participació de nombrosos devots que han pregat i cantat a la seva patrona.

Aquesta devoció mariana és originària de Trujillo i del nord del Perú. Té el seu principal centre de culte en un santuari construït en el lloc on antigament s’ubicava la porta d’entrada a la ciutat d’Otuzco, zona altoandina situada a uns 75 qm al nord-est de Trujillo, a la Región La Libertad. El culte va començar al segle XVII a rel del perill dels atacs de pirateria, i van posar la imatge de la Mare de Déu a la porta d’entrada del poble com a símbol de pregària i protecció. 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn