Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 juny 2010
Categoria/es: General

LA CREU DE LES JORNADES MUNDIALS DE JOVENTUT HA ESTAT ENTRE NOSALTRES!

La Creu de la JMJ ha estat entre nosaltres i, lògicament, no ens ha deixat indiferents. Ben al contrari. Plantada al llindar de la porta de Santa Marta de l’església de Sant Joan, la Creu, gran i nua, interpel•lava tothom qui passava pel seu davant.

Era la tarda del dimecres 15 de juny, i la plaça de la Sal era un riu de gent que anava i venia al llarg de l’Eix comercial. La majoria miraven estranyats aquella presència majestuosa i silenciosa. Un bon grup de joves de diferents nacionalitats, distingits amb panyoletes vermelles, repartien octavetes informatives i entonaven cants a Jesucrist al ritme de la guitarra de Josevi i Wilson. La Creu, de 3,8 m d’altura, havia estat lliurada als joves per Joan Pau II en la jornada de 1984 a Roma, després de culminar l’Any Sant de la Redempció. El Papa va encomanar als joves la tasca de portar-la pel món «com a símbol de l’amor de Jesús a la humanitat».

A les 9 del vespre van traslladar la Creu a l’interior del temple per a presidir la vetlla de pregària i adoració que tot seguit s’iniciaria. En primer lloc es va projectar un audiovisual explicatiu del significat profund de la Creu de les JMJ, tot presentant el seu pas per tots els continents i el rastre de llum que ha deixat en les vides d’un bon nombre de joves testimonis. Tot seguit es va iniciar l’acte de pregària, estructurat en tres parts simbolitzades pel símil de l’erupció del volcà d’Islàndia amb la Història de la Salvació: Déu és amor, tot un fornal o volcà etern d’amor.

La primera erupció, en l’obra de la Creació. La segona, en enviar-nos el Fill de Déu fet Home: Jesús, com un riu de lava vessat sobre tota la Humanitat per a redimir-nos. En tercer lloc, una crida a la joventut: “Jove, pren la teva creu cada dia i segueix-me”.

Cadascun d’aquests tres moments anava precedit per una lectura bíblica, una reflexió, un breu espai de silenci interromput per cants-pregària preparats per joves de les diferents comunitats del Carme: africans, romanesos, grups de pastoral de joves i grup de confirmació.

L’acte va finalitzar amb el cant del Partenostre amb les mans enllaçades, el cant de la Pau en diferents idiomes i un cant de lloança a la Mare de Déu que també presidia la celebració, representada en la icona que sempre acompanya de Creu. La cerimònia va acabar, com no podia ser d’una altra manera, amb un bes d’adoració personal a la Creu. Una petita creu repartida entre tots els assistents serà el record material d’aquesta jornada.

Cal ressaltar la àmplia i entusiasta participació de joves i de feligresos aplegats a l’església de Sant Joan en aquesta vetlla de pregària, intensa i profunda, entorn de la Creu, juntament amb els seus sacerdots: Mossèn Joan Mora, Mossèn Adrián Burca, i Mossèn Joan Carles Mandje. La Creu de les JMJ ha estat entre nosaltres i ha deixat un rastre de llum incommovible en les nostres comunitats!

La Creu del Joves i la Icona de la Mare de Déu, símbols de la Jornada Mundial de la Joventut, van començar el 14 de setembre de 2009 el seu recorregut per les diòcesis espanyoles, per a preparar el proper encontre amb el Papa que tindrà lloc el mes d’agost de 2011. El passat dilluns 14 de juny va arribar a Lleida, al Monestir del Cor de Jesús. Diumenge a les 7:30 de la tarda tindrà lloc la cerimònia del seu comiat a la Catedral. 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn