Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

27 maig 2014
Categoria/es: General

LA FAMÍLIA ROIG, BIOGRAFIADA PER JOSEP VARELA

“El temps dels Roig” és el nou llibre de Josep Varela dedicat a biografiar les tres generacions de la família Roig, des de la seva arribada a Lleida ala anys quaranta del segle XVI fins a l’actualitat. Tres generacions protagonitzades per Jaume Roig i Torné, Miquel Roig i Morera i Miquel Roig i Nadal i la seva activitat en l’establiment de queviures de la plaça de sant Joan i la fàbrica de Xocolata a la cantonada dels carrers Democràcia-Remolins. Una família molt vinculada a la vida cultural, social i artística de la ciutat, i a la defensa del seu patrimoni. També és una família molt vinculada a la parròquia de Sant Joan.

El director dels SSTT de Cultura, Josep Borrell ha fet una disserció psicológica del llibre qualificant-lo de perfecte exemple de bona biografia i un clar exemple d’autobiografia ético-moral, útil per conèixer millor la historia de Lleida i estimar-la. També ha felicitat l’autor definint-lo com “un dels millors biografistes de Catalunya, que aconsegueix crear una gran complicitat i connexió amb el lector”.

L’acte s’ha fet al Saló de Plens de l’Ajuntament de Lleida, com a reconeixement institucional de la família Roig a la ciutat. Ha estat presidit per l’alcalde Sr. Àngel Ros i ha comptat amb l’assistència de diversos regidors i membres de la família Roig.

Felicitem a Josep Varela pel seu servei a l’educació a través dels seus llibres i del seu servei com a voluntari en la formació de nens i joves dea parròquia.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn