Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 juliol 2016
Categoria/es: General

LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DEL CARME

La parròquia del Carme ha celebrat la seva festa patronal, preparada intensament amb la Novena de la Mare de Déu del Carme que va culminar amb la Processó la vigília de la festa. Al llarg de la jornada l’església va ser visitada per una gran afluència de devots de la Mare de Déu.

La Missa del migdia ha estat presidida per Mossèn Joan, que ha fet una crida a evangelitzar com Maria, la noia senzilla de poble, la primera evangelitzadora: “L’evangelització ens hauria d’implicar a tots, procurant que el missatge joiós de la vida cristiana arribi a tothom, també als qui, havent estat batejats s’han allunyat de l’Església. I cal fer-ho sense desànim, amb plena confiança, com el petit núvol que el Senyor pot convertir en una pluja abundosa.”

Aquesta Eucaristia ha estat molt participada per nombrosos feligresos i ‘Carmes’ que han rebut la felicitació de la parròquia i una funda per les tisores com a obsequi realitzat per les senyores del Rober litúrgic. Ja és tota una tradició aquesta trobada tan cordial com esperada.

Al vespre la Missa solemne ha estat concelebrada per Mossèn Joan Ramon Ezquerra, Mossèn Joan Mora, Mossèn Adrià Burca, Fra Joaquim Recasens; també amb el diaca Mossèn Antonio Ruiz. La Coral romanesa dirigida per Florentina Budau, i la Coral del Carme dirigida per Rosa Fabregat, amb l’acompanyament a l’orgue de Lluis Climent han tingut cura de la part musical de la Missa solemne. Hi han participat la regidora Rosa Maria Salmerón i Cosme García, president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida.

Mossèn Joan Ramon ha fet la predicació centrada en actituds i pensaments sobre Maria que ens poden ajudar “perquè la nostra vida estigui marcada per una bona relació amb la Mare de Déu.” Actitud de confiança perquè tenim Mare, que reverteix en la pau i l’alegria; i la conseqüent relació de germanor amb els altres, i d’acceptació de la seva realitat com una riquesa. Amb referència a les actituds de Maria n’ha destacat la grandesa, que rau en la seva petitesa i humilitat, que no va ser obstacle per a posar totes les seves qualitats al servei de la gran tasca de l’educació de Jesús que ella va obrar: ‘Totes les generacions em diran benaurada’. “Que la festa de la Mare de Déu del Carme promogui en tots nosaltres el creixement en l’amor i la humilitat”.

Acabada la Missa solemne Mossèn Joan ha anunciat que després de la taula de l’Eucaristia estàvem tots convidats al Local parroquial per a participar d’una trobada animosa al voltant d’una taula d’aliments preparada pels incansables voluntaris de Jericó. L’església del Carme, plena de fidels, ha ovacionat les paraules de Mossèn Joan.

Ha estat una vetllada molt agradable amb la companyia de nombrosos feligresos ha estat animada pels cants del grup hondureny format per Bryan, Yanira, Ana, i la camerunense Anette. S’ha realitzat el sorteig de la cistella amb nombroses peces de labors, confeccionades per les Senyores del Rober de la parròquia. El número premiat ha estat el 5.140.

La Festa de la Mare de Déu del Carme s’ha viscut joiosament, amb la presència del nostre estimat rector ja força recuperat. Hem donat gràcies a la Mare de Déu i continuem pregant perquè Mossèn Joan es restableixi plenament. Un agraïment molt gran a tots els qui amb la seva participació han fet que la festa hagi estat ben lluïda, tal com la Mare de Déu mereix.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn