Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 juny 2018
Categoria/es: General

LA FESTA DE SANT JOAN INAUGURA LA CELEBRACIÓ DE TRES ANIVERSARIS DE LA PARRÒQUIA

La parròquia de Sant Joan Baptista ha fet celebrat joiosament la seva festa patronal, que enguany s’esqueia en diumenge, amb una Missa solemne presidida pel bisbe Salvador Giménez i concelebrada per Mossèn Joan Ramon Ezquerra, el seu rector, i el diaca Antonio López. El Cor Miorita ha acompanyat amb els seus cants la litúrgia; també ho ha fet la Coral del Carme. La cerimònia s’ha iniciat a les 11:30, després del repic de campanes de la mà de Jordi Curcó. El temple estava ple de feligresos d’ara i d’abans de la parròquia de Sant Joan, ben units a la feligresia de la parròquia del Carme i gent d’arreu de la ciutat. Tots amb la il·lusió de compartir una festa tan assenyalada.

El Bisbe ha fet un agraïment especial “a tots els que han crescut en la seva fe i vivència cristiana a la parròquia de Sant Joan i l’han transmès”. També ha tingut present “a las personas que vienen de otras tierras. Para nosotros son la Iglesia de Cristo. Todos somos hermanos miembros de un solo pueblo, el de Cristo, y unidos en esta celebración.” La Unitat Pastoral del Carme i Sant Joan es va constituir l’any 2001 amb Mossèn Joan Mora com a rector, que també estava al capdavant de l’atenció pastoral dels immigrants. El nostre Pastor l’ha recordat amb afecte.

Tot referint-se a sant Joan, el precursor de Jesús, patró de la parròquia i de la diòcesi de Lleida, i assenyalant les seves qualitats, el Bisbe ens ha interpel·lat: “Sóc jo una persona cridada per Déu per anunciar el Senyor, tal com ho va fer el Baptista? Som autèntics seguidors de Jesús? Ens sentim tots germans i oferim l’evangeli com a norma de vida?”

El Bisbe també ha fet al·lusió a l’inici inaugural dels tres aniversaris de la Parròquia durant el trienni 2018/2020, tal com anuncien les pancartes penjades a les dues façanes del temple: 850 anys de la primera documentació; 150 anys de la demolició del temple antic, i 125 anys de la inauguració del nou. I ha agraït a Mossèn Joan Ramon Ezquerra, l’actual rector de la Parròquia, que hagi promogut aquesta commemoració que tindrà ressò a tota la ciutat.

Acabada la celebració religiosa, s’ha iniciat una celebració festiva al carrer, davant de la porta de Santa Marta. Allí el Grup de Catequesi ha donat una nota de color interpretant un galop i una sardana, preparat amb el bon mestratge de Pepita Elvira. L’animació ha continuat amb una altra sardana oberta a la participació popular. Ha estat una estona de germanor viscuda intensament, tant els que ballaven com el públic que es recreava contemplant-los.

La festa s’ha acabat amb una degustació de la tradicional coca de Sant Joan acompanyada d’una beguda molt refrescant preparada per l’antiga Casa Roig. Ha estat el moment d’esplaiar-se en les salutacions a amics i coneguts i de felicitar ben cordialment el Sant al nostre rector.

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn