Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 juliol 2011
Categoria/es: General

LA FESTA DEL CARME, A L’ESGLÉSIA I A LA RAMBLA

La festivitat de la Mare de Déu del Carme sempre és una celebració molt esperada no només per als feligresos de la parròquia i de la Unitat Pastoral, sinó també per moltes persones que senten vivament aquesta devoció. Així es va posar en relleu en la participació creixent de feligresos en els dies de la novena, i així es va constatar en l’afluència massiva de devots que des de primera hora i al llarg de tota la jornada es van apropar a l’església per a venerar la Mare de Déu: amb ciris, amb flors, amb pregàries o bé simplement amb un esguard amorós i confiat. Les tres Eucaristies van comptar amb una àmplia participació de fidels de tota la ciutat.

A les 12 h. la Missa de les “Carmes”, esdevingué una entranyable trobada al voltant de l’altar especialment per les dones, noies i nenes que a través del seu nom tenen un signe d’identitat comú amb la Reina del Carmel. Una recent però ben arrelada tradició a la nostra parròquia. Mn. Santiago ha explicat l’origen de la devoció de la Mare de Déu del Carme i va ressaltar el valor de l’Escapulari com un vincle d’íntima unió amb la Mare de Déu. A l’acabar la celebració, foto de família i un clauer obsequi-record de la diada.

L’eucaristia del vespre, a les 20 h, ha estat presidida per Mn. Joan Mora, rector, que concelebrava amb Mn. Rodrigo López, sacerdot mexicà, Mn. Adrián Burca, sacerdot romanès, i Mn. Dismas Ntamushobora, sacerdot rwuandès. Hi han asistit el Sr. Rafael Peris, tinent d’alcalde, Joan Ramon Zaballos, cap de l’oposició de la Paeria, i Cosme García, president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida. La Coral romanesa, el Cor africà i el Cor del Carme han solemnitzat admirablement tota la celebració

Després de la salutació inicial, Mn. Dismas, ha volgut compartit amb els feligresos que celebrava el vuitè aniversari de la seva ordenació a la seva parròquia de Crête-Congo-Nil, el 16 de juliol de 2003. Després ha afegit:

Por ser miércoles aquel día era excepcional, pues tradicionalmente las ordenaciones se hacen en sábado y en domingo. A pesar de que la Virgen del Carmen no es conocida en mi país, confié mi sacerdocio a la Virgen María, Madre del Carmelo. Después quise conocer más de esta devoción. Ahora, al encontrarme en la parroquia del Carmen he entendido que la doble circunstancia de mi ordenación fue providencial, y la Virgen me ayudará en mi servicio.

L’homilia ha anat a càrrec de Mn. Rodrigo, completant la Novena que s’havia interromput el dia anterior per celebrar-se la Missa solemne presidida pel senyor Bisbe. Després d’una oració inicial a la Mare de Déu, Mn. Rodrigo ha enardit els nombrosos fidels que curullaven el temple, ocupant també la capella del Santíssim i el pòrtic i les escales de la porta principal. La seva reflexió, molt fervorosa i personal, ha girat al voltant de la figura de la Mare i del reconeixement de gratitud que mereix rebre dels seus fills.

Al finalitzar l’eucaristia Mn. Joan ha agraït de cor  Mn. Rodrigo la seva predicació en la Novena del Carme, i a tots els sacerdots i autoritats la seva participació a les Festes del Carme. Igualment ha fet extensiu el seu agraïment a les corals que han solemnitzat les eucaristies de la Novena i la Festa del Carme. També ha convidat a tots els assistents a continuar la festa a la Rambla.

Allí ha tingut lloc l’actuació estel•lar de Maria i Andrei Mîƫǎ, duo de sopranos romanesos, que han estat molt ovacionats en la seva espectacular interpretació de cants populars. També Mn. Rodrigo ha cantat unes “ranxeres” donant noves mostres de simpatia i proximitat al nombrós públic que ocupava el passeig. Per acabar s’ha servit un refrigeri de coca i refresc enmig d’un agradable ambient d’alegria i amistat.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn