Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 octubre 2012
Categoria/es: General

LA FESTA DEL PILAR A SANT JOAN

La Casa d’Aragó i nombrosos lleidatans han celebrat el dia gran de les festes del Pilar amb una Eucaristia a l’església de Sant Joan. Ha estat presidida pel P. Joaquín Millán om, que concelebrava amb Mn. Joan Mora, rector de la parroquia.

El P. Joaquín Millán, aragonés, ha glossat la Mare de Déue del Pilar, d’Aragó, de Catalunya i d’Espanya; petita de mida però ferma. “Què ens diu avui la Mare de Déu del Pilar? Enhorabona per voler-nos estimar.” Després relatar algunes vivències personals i fets miraculosos de la Mare de Déu del Pilar, ens ha animat a demanar-li per la crisi de la vida i de la familia. “Tenim una mare que vol que ens estimem, que siguem bons cristians i estiguem ben units”.

El grup Raíces de Zahute ha solemnitzat la celebració que ha tingut un dels moments més vistosos amb l’ofrena floral a la Mare de Déu del Pilar per les autoritats municipals, represntants de la Casa de Aragón i nomboses persones avillades amb el vestit típic. A continuación el mateix grup ha fet una exhibició de jotes a la plaça de Sant Joan, amb una àmplia i eixerida participació de joves i nens.

La Casa d’Aragó de Lleida ja fa 19 anys que va recuperar la celebració de la festa de la seva patrona, la Mare de Déu del Pilar. El conjunt d’actes celebratius s’han aglutinat al voltant d’una setmana cultural que commemorativa els 72 anys de la casa regional, la més antiga de la ciutat.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn