Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 juliol 2019
Categoria/es: General

LA MARE DE DÉU DEL CARME PELEGRINA SURT EN PROCESSÓ

La parròquia del Carme ha organitzat un any més la Processó dedicada a la seva patrona la vigília de la seva festa. Ha estat el darrer dia de la Novena, després de l’eucaristia presidida per Mn. Jaume i concelebrada per Mn. Joan Ramon i Mn. Adrià, i que ha comptat amb l’assistència del subdelegat del govern, José Crespín, i els regidors Paco Cerdà, Begoña Iglesias i Xavi Palau.

Acabada l’Eucaristia, s’ha fet la imposició de l’Escapulari del Carmen als nens i nenes de Primera Comunió. Tot seguit els assistents han sortit del temple per la porta del carrer del Carme i s’ha sentit el petard que marcava l’inici de la Processó.

La creu processional ha presidit la comitiva, seguida de la bandera de la parròquia que duia Àngel Montalà i nombrosos feligresos de la parròquia, col·lectius d’immigrants i altres persones d’arreu. La Mare de Déu del Carme Pelegrina anava acompanyada per nens i nenes de Primera Comunió que duien les cintes del seu tabernacle. Al seu davant, altres infants més petits i joves amb pancartes que havien preparat representant Sants joves devots de la Mare de Déu. Al darrera, els celebrants amb fra Joaquim Recasens i les autoritats. Tots portaven les flors de paper realitzades pels nens als tallers de la catequesi parroquial.

El seguici ha anat avançant pels carrers centrals de la demarcació parroquial -Carme, Magdalena i Democràcia- al so de cants populars marians que entonaven els assistents. De retorn a l’església, la Salve Marinera ha acompanyat l’ofrena floral dels nens i nenes a la Mare de Déu, preparada per Maria Pijuan. També la comunitat romanesa catòlica ha ofrenat flors a la Mare de Déu, juntament amb nombrosos feligresos.

Mn. Jaume ha explicat el sentit de la processó com el seguiment de Crist pels carrers de la ciutat, i els lemes de les pancartes. L’acte s’ha tancat cantant Santa Maria del Camino, interpretada a l’orgue per Lluis Climent i cantada per la Coral del Carme i tots els assistents amb gran alegria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

  

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn