Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 març 2010
Categoria/es: General

LA PARRÒQUIA DE SANT PERE ACULL L’EUCARISTIA DEL IX ANIVERSARI DE LA BEATIFICACIÓ DE FRANCESC CASTELLÓ

P. RAMON DOMÈNECH: “AQUEST BEAT ÉS L’HOME DE JOVENTUT ETERNA"

 

   L’església de Sant Pere de Lleida, que fou en vida la parròquia del Beat Francesc Castelló, va acollir l’11 de març i com ja és costum una Eucaristia d’acció de gràcies commemorativa de la seva beatificació, que feu el papa Joan Pau II, un 11 de març de l’any 2001 a Roma
    La celebració fou presidida enguany pel franciscà P. Ramon Domènech, vicari judicial del Tribunal Eclesiàstic de Barcelona i membre de la fraternitat de Sant Francesc d’Assís de Sabadell. El franciscà, que és fill d’Alcarràs i que durant una bona colla d’anys va ser director de la residència d’estudiants “Sant Antoni de Pàdua” que els franciscans tenien a Lleida, va ser convidat per la Comissió Pro Canonització del Beat Francesc per a celebrar el seu aniversari, per ser ell un reconegut “enamorat del Beat” i per haver compartit amb els lleidatans, fa nou anys, la beatificació del jove màrtir a Roma.
    El P. Domènech va manifestar la seva joia per compartir amb les lleidatans aquest aniversari. Ho feu a l’inici de la celebració i en la seva vibrant homilia, on digué que avui més que mai l’església i el món necessiten exemples d’homes com Francesc Castelló, coherents amb la fe i la vida: “Aquest Beat és l’home de joventut eterna, només va conèixer la joventut que va viure amb plenitud, naturalitat i fe. Ell és feliç i va pel carrer Major de Lleida amb la seva núvia, amb la satisfacció de qualsevol jove de Lleida, però en la seva vida hi ha coherència amb la fe que professa fins la mort i fins i tot en aquell moment la proclama amb un “Sí” i amb el perdó”.
    El franciscà digué també que calia pensar que el Beat mira amb predilecció la seva ciutat de Lleida, els seus ciutadans, i molts especialment les seves germanes i demés familiars: “Tenim que estar agraïts i orgullosos de tenir un Beat com Francesc Castelló, que honora la diòcesi de Lleida”, va afegir.
    Les paraules del P. Domènech van emocionar a la germana del màrtir Maria Castelló de 97 anys d’edat i que resident a Saragossa, va viatjar fins a Lleida acompanyada d’altres familiars per poder així assistir, com fa tots els anys a aquesta Missa de l’aniversari de la beatificació del seu germà màrtir. També va poder visitar en el seu domicili de Lleida a la seva altra germana, la Teresina Castelló, que amb 99 anys ja no va poder anar enguany fins l’església de a Sant Pere, on hi ha també una capella dedicada al seu estimat germà “Francisco”.
    A la celebració s’hi va sumar també l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, amb la seva Coral i una bona representació d’hospitalaris, que dirigiren el Rosari que va presidir la celebració i on es pregà per les víctimes i damnificats del terratrèmol de Xile. També és tingué un record per les víctimes de l’atemptat de l’11 de març a Madrid, del qual se commemorava el sisè aniversari.

 Jordi Curcó
                                                                                                                
Fotos:
1.- El franciscà P. Ramon Domènech va presidir l’Eucaristia a l’església de Sant Pere, la parròquia del Beat.
2.- La germana del beat Maria Castelló va assistir a la celebració en honor del seu germà “Francisco”.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn