Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

31 març 2013
Categoria/es: General

LA PASSIÓ DEL CARME

Cada any, als volts de la Setmana Santa l’església del Carme es prepara per acollir la representació de la Passió de Lleida, que recrea en vint-i-set escenes la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús. Enguany el grup TOAR n’ha fet la setzena edició de “Crist, Misteri de Passió”, gentilment cedit pel Patronat de la Passió de Cervera. Cada any la representació revalida l’èxit clamorós i unànime del públic, fidel i novell que omple fins a vessar la nau del temple.

Un any més els actors han fet una interpretació amb ànima dels seus personatges. Tots, amb el clar protagonisme de Jordi Vivas recrea la figura de Jesús amb tot el dramatisme de les hores amargues que va viure. També cal destacar la brillant actuació d’Àlex Mata que ha assumit el paper de Pere amb molts pocs dies d’antelació. I de tota la resta de l’equip de professionals i col•laboradors que hi participen. La magnífica posada en escena cada any va introduint genials aportacions que milloren el que semblava immillorable. El davallament de l’Esperit Sant, en forma de colom visible i tangible fins a la mà de Jesús durant el Darrer Sopar ha estat veritablement espectacular. Extraordinària la soprano Marta Bonet en la seva interpretació musical ambientant l’escena de la crucifixió.

Enhorabona a tots els que fan possible que aquest espectacle es vagi repetint amb un ressò més i més intens. I molt especialment al seu coordinador, Enric Castells el veritable artífex d’aquesta brillant posada en escena. Enguany TOAR ha fet un obsequi al Mestre Lluis Climent, que des de l’inici de la representació de la Passió al Carme ha tingut cura de crear i interpretar música pròpia a l’orgue.

També un grup de nens i nenes de la parròquia han participat com a poble i en l’escena de Jesús amb els nens. Aquí s’aprecia el doble moviment dels sentiments: l’estimació de Jesús i el rebuig dels apòstols fins a separar-los del seu amic, perquè fan nosa. Una escena que esdevé ben actual. Tanmateix és bonic veure que alguns personatges de la Passió han estat interpretats per joves que anys enrere feien de nens del poble de Jesús.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn