Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 gener 2022
Categoria/es: General

LA SEU VELLA ACULL EL LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS DE PESSEBRES

 LA UNITAT PASTORAL EL CARME-SANT JOAN DISTINGIDA AMB UNA MENCIÓ

 

El bisbe Salvador, tot just retornat a Lleida de la “Visita ad Límina” realitzada pels bisbes catalans al Papa Francesc a Roma, va participar el matí del passat diumenge en l’Acte de Cloenda del Cicle de Nadal 2021, organitzat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes i que omplir la nau central de la Seu Vella.

En la seva breu intervenció a l’igual que ho feren els demés representants institucionals, felicità l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes per la seva tasca de conservació i promoció del pessebrisme a casa nostra. “…que facilita –digué- la dimensió cristiana del Nadal, una festa entranyable per a tothom per que com a creients cal viure-la amb profunditat”. El bisbe Salvador felicità especialment els premiats en el Concurs de Pessebres i a tots els concursants inscrits.

El president de l’entitat Jordi Curcó, en la seva salutació inicial de l’acte destacà la nombrosa participació als Concursos de Pessebres d’aquest Nadal, amb 143 inscrits, als quals felicità per la seva fidelitat amb el Pessebre“…com a representació del Naixement de Jesús, una de les tradicions més arrelades a casa nostra. Sense pessebre no hi hauria ni concurs, ni concursants i no seriem avui aquí, ni caldria a Lleida una Agrupació de Pessebristes.”, digué.

Tot seguit va referir-se al Nadal com a temps de regals i en aquets sentit digué que l’entitat n’havia rebut dos: l’anunci per part de la Generalitat de la declaració de la Romeria dels Fanalets de Sant Jaume de Lleida, com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional i que el ministeri de Cultura ha iniciat l’expedient per declarar el pessebrisme com a manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial: “És un nou pas per tal que el pessebrisme sigui inscrit a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.” En aquest sentit Curcó asseverà que el Pessebre es a Catalunya” … història, tradició i cultura popular”.

Seguidament tingué lloc el lliurament dels premis i guardons als 68 concursants inscrits en el LXXXVII Concurs de Pessebres i als 75 concursants inscrits en el XLVI Concurs Infantil i Juvenil. Entre els premiats destaca el Mestre Pessebrista Virgilio del Olmo, per l’espectacular pessebre monumental que tots els anys munta en la parròquia de Sant Pau de la Mariola; així com el també Mestre Pessebrista Josep Figueras i la seva esposa Montserrat Lluna, pel diorama del santuari de Sant Antoni de Pàdua dels Franciscans

El Tercer Premi en aquest grup va lliurar-se al diorama del santuari-parròquia de Santa Teresina del carmelites, alhora que reberen un accèssit els pessebres de les parròquies de la Mare de Déu de Montserrat, Santa Teresa Jornet, Sant Llorenç, Mare de Déu de la Mercè dels mercedaris i la Catedral de Lleida.

Es feu també lliurament de dos distincions especials. La primera a la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat, pel seu fidel pessebre i per la promoció del pessebrisme amb el Taller de Pessebres per a infants de la Catequesi. La segona, fou lliurada a la unitat pastoral de les parròquies de la Mare de Déu del Carme i Sant Joan, per promoure i fer present el pessebre en totes les seves festes i celebracions, així com per l’exposició de pessebres infantils a la parròquia de Sant Joan. També han estat guardonats alguns pessebres infantils de la Catequesi i el Reforç escolar de la parròquia del Carme presentats al concurs.

Així mateix el Col·legi Episcopal “Mare de Déu de l’Acadèmia” i el col·legi Maristes Montserrat, van rebre la placa de la Diputació per la seva aportació al Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn