Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 desembre 2010
Categoria/es: General

LA VENERABLE ANNA MARIA JANER CAMÍ DE L’ALTAR

El Papa Benet XVI ha aprovat el decret de miracle per a la beatificació de la Venerable Serventa de Déu Anna Maria Janer Anglarill, fundadora de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. La aprovació obre les portes a la propera beatificació d’aquesta fundadora catalana, la primera que tindrà lloc en territori de la diòcesi d’Urgell.

Anna María Janer Anglarill nasqué el 18 de desembre de 1800 a Cervera (Lleida–diòcesi de Solsona) i morí l’11 de gener de 1885 a Talarn (Lleida–diòcesi d’Urgell). El 1859 fundà l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell a La Seu d’Urgell (Lleida–diòcesi d’Urgell). Les seves despulles mortals descansen a la capella de la Residència Sagrada Família de La Seu d’Urgell des de 1961.

El seu procés de beatificació s’inicià el novembre de 1951. Fa poc més d’un any, el 3 de juliol de 2009, el Papa Benet XVI aprovava el decret de virtuts heroiques. Ara, amb l’autorizació de la promulgació del decret de miracle, Benet XVI obre les portes a la propera beatificació d’aquesta fundadora espanyola.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn