Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

21 juny 2024
Categoria/es: Acadèmia Mariana, Bisbat

L’ACADÈMIA MARIANA CONVOCA EL 157 CERTAMEN MARIÀ DEDICAT A LA MARE DE DÉU DE MONTALBÀ DE PREIXANA

L’Acadèmia Bibliogràfico Mariana de Lleida, ha convocat el 157 Certamen Literari Marià, que en aquesta edició serà dedicat a la Mare de Déu de Montalbà, venerada a la seva ermita del poble de Preixana, comarca de l’Urgell i diòcesis de Solsona.

Així, l’Acadèmia ha fet públiques les Bases de la convocatòria d’aquets singulars Jocs Florals 2024 per lloar la Mare de Déu, on s’especifiquen les pautes que han de seguir els autors que concorrin al Certamen. Tanmateix les Bases detallen els 7 Premis que s’atorgaran, 6 d’ells destinats a l’apartat de Poesia, a més a més del Premi de Prosa.

Destaca, com ja és tradició, el Primer Premi de Poesia i Flor Natural del Certamen que atorga el bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls, dotat amb 800€, a la millor poesia que lloï la Verge Blanca de l’Acadèmia, com a Patrona i protectora de la ciutat de Lleida. Així mateix el bisbe de Solsona Francesc Conesa, atorga el segon premi dotat amb 500 €, a la millor poesia que lloï la Mare de Déu en les diverses advocacions marines de la diòcesis de Solsona.

El capítol de premis es completa amb els que seran atorgats, com és costum, per la Paeria de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs. A més a més en aquesta edició destaquen els que atorgaran l’ajuntament de Preixana i el Patronat de Montalbà, dotats tots dos amb 500€, per premiar les millors poesies que lloïn la Mare de Déu de Montalbà.  Tanmateix, l’Acadèmia Mariana atorgarà el Premi de Prosa, dotat amb 600€, al millor treball que abordi els orígens, la tradició i història de la Mare de Déu de Montalbà i la seva ermita fins els nostres dies.

La data de termini per a la presentació dels treballs, clourà el 2 de setembre de 2024. Pel que fa a l’acte de lliurament de Premis, aquest tindrà lloc el diumenge 6 d’octubre, al paranimf de l’Acadèmia Mariana de Lleida.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn